A hvg.hu cikke és válaszunk

Tisztelt Főszerkesztő Úr!
Tisztelt Szerkesztőség!

„Lesújtanának a bankokra a kormány udvari civiljei” című cikkük valótlanságot tartalmaz, ezért ennek azonnali kijavítását kérjük.

Írásuk szerint „rendszeresen kirohantak a bankok ellen, feljelentéseket írtak”.
Az Önök állítása egyrészt csúsztatás, mert a Bankszövetséggel tárgyalásokat kezdeményeztünk és mindenkor az érvényes jogszabályok alapján, a devizaalapú hitelesek konkrét szerződéseire hivatkozva jártunk el.

Másrészről visszautasítjuk, hogy a bankok bármelyike ellen feljelentést írtunk volna, ezzel szemben a Bankszövetség fenyegetett meg bennünket feljelentéssel.
Az Európai Unió Bírósága, a Kúria és a Magyar Alkotmánybíróság is hitelt adott a több mint egy millió devizaadós érdekében történt felszólalásainknak.

Felhívom figyelmüket, hogy mi nem a kormánypártok ügyeit támogatjuk, hanem kiállunk a tisztességtelen szerződésekkel sújtott hitelfelvevők mellett.

A fentiek szerint kérjük a megjelent szöveg helyreigazítását.

Üdvözlettel

Dr. Csizmadia László
CÖF-CÖKA elnök

 

 

Lesújtanának a bankokra a kormány udvari civiljei
2014. szeptember 23., kedd, 12:38
Szerző: hvg.hu
Kevesli a kormány, illetve a kormánypártok civil szervezete a devizahiteles mentőcsomagot: egyebek mellett, rögzítenék a törlesztőrészleteket és az árfolyamot, lecsípnének az árfolyamgát miatt a gyűjtőszámlán összegyűlt tartozásból is, a bankokra tolnák az árfolyamkockázatot is, és azt is kérik, mentse a kormány a vállalkozásokat is.
Még nagyobb devizahiteles-mentést követel a kormány- és a kormánypártok ügyeit rendszeresen támogató, Békemeneteket szervező Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) és a Civil Összefogás Fórum (CÖF). A szervezetek az elmúlt években rendszeresen kirohantak a bankok ellen, feljelentéseket írtak, és sokpontos javaslatokkal álltak elő a devizahiteles ügy megoldására, illetve a bankok megleckéztetésére.

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!