A helyben készült termék – minőségi élelmiszer

A magyar vásárlók számára egyre fontosabb, hogy megbízható termelőtől, ellenőrzött, minőségi, hazai terméket vásároljanak. A földművelésügyi kormányzat ezért az elmúlt években számos jogszabály-módosítással könnyítette a kistermelői tevékenység végzését és a helyi termelői piacok létrehozását – fogalmazott az FM élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a Helyi termék éve szakmai fórumsorozat bajai állomásán.

Zsigó Róbert köszöntőjében elmondta: a termelői piacok száma mára kétszáz fölé nőtt, és e folyamat további erősítése érdekében a Földművelésügyi Minisztérium 2015-öt a Helyi termék évének nyilvánította, amellyel a tárca azt szeretné elérni, hogy minél többen, minél jobb minőségben juthassanak hozzá a helyben termelt termékekhez.

A helyi termék éve programsorozat a termelőkhöz és a vásárlókhoz egyaránt szól -¬ hangsúlyozta az államtitkár, aki kifejtette: a program a termelők tájékoztatása, szakmai ismereteik – elsősorban élelmiszerbiztonsági, helyi értékesítési feltételek, adózási és piacra jutási lehetőségek témakörben – bővítése mellett kiemelt figyelmet fordít a helyi termékek fogyasztásának, vásárlásának ösztönzésére.

A szakemberek a Helyi termék éve programsorozat keretében az ország több városában igyekeznek minél több termelőhöz és más érintetthez eljuttatni a szükséges információkat. A bajai állomás már az ötödik fórum – mondta Zsigó Róbert, aki szerint az ismeretátadás további forrása a létrehozott helyboljobb.hu és egy facebook-oldal, ahol bárki tájékozódhat a helyi termékek előnyeiről, a védjegyekről és a programsorozat részleteiről.

Az élelmiszer bizalmi termék. Az államtitkár szeretné, ha minél többen csatlakoznának a Helyi termék éve programsorozathoz azért, hogy egészséges, biztonságos, kiváló minőségű élelmiszer kerüljön a családok asztalára.

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!