A CPAC margójára

Az Európai Unió vezető bürokratái, valamint a korrupció mélységében elmerült parlamenti képviselői állítják, hogy Magyarország szembe megy azon a sztrádán, amelyen a tagországok többsége egyirányban közlekedik. Bizony ez megtörténhet, mert más irányban nincs választható út, és a leállósávban tartózkodni pedig veszélyes. A sztrádának nevezett út az utóbbi években egyre több kátyúval tarkított. Oda nem való közlekedési táblák kerültek kihelyezésre, mint pl. előzni tilos. Az útkezelők érdeke a tagállamok alapszerződésben elfogadott szabadság felé történő haladását korlátozni.

Európa polgárai nem hitbizományi szerződést kötöttek. Hiábavaló a világhatalomra és az újkori rabszolgatartásra törekvés, a nemzetállamok egymás ellen fordítása. Európa rágós falat, több mint 2000 éves történelme izmos kontinensé alakította.

A Budapesten zajló CPAC a 2024-ben megrendezendő uniós parlamenti választásokra irányt mutat.

Szabadságból és szeretetből épülhet az emberiség haladását szolgáló sztráda. Többsávos út, ahol mindenki megtalálja a neki tetsző sebességet. Az elöl haladók a később érkezőket segítik.

Magyarország tanult Ferenc pápa látogatásából, és éppen most tanul a CPAC résztvevőinek jóhiszemű ajánlásaiból.

Európa feladata politikai és gazdasági híd felépítése kelet és nyugat között. A munka gyors elvégzéséhez azonnali békére van szükség. Az oroszok-ukránok háború befejezése elkerülhetetlen. Földünk öt kontinensének a szubszidiaritás megőrzése mellett a békesség teremtő fundamentumra kell alapoznia.

Csizmadia László

Szerző
Csizmadia László
CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!