A CÖF-CÖKA kiáll az igazságtalanul támadott orvosok és egészségügyi szakdolgozók mellett

A CÖF-CÖKA mindenekelőtt ismételten köszönetet mond azoknak az orvosoknak és egészségügyi szakdolgozóknak, akik ember feletti küzdelmet folytatnak a koronavírus-járványban megfertőződött betegek ápolásában, a pandémia megelőzésében és visszaszorításában. A csoportos megbetegedések fázisában értelemszerűen prioritás, hogy számukra minden szükséges feltétel adott legyen ahhoz, hogy munkájukat zavartalanul és biztonságos körülmények között végezhessék, ezzel párhuzamosan pedig természetesen a kormányzati szándéknak megfelelően az egészségügyi ellátórendszert is fel kell készíteni az esetleges tömeges, többezres megbetegedések időszakára.

A kapacitások bővítésének szükségszerűsége a kórházi ágyszámokat, az intenzív osztályokat, a kórházak műszerezettségét, eszköztárát tekintve az előzőekben felsoroltakhoz hasonlóan vitán felül áll, tekintve, hogy magyar emberek élete és egészsége forog kockán a megfelelő felkészültség megléte, vagy annak hiánya esetén.

Az a körülmény, hogy orvosszakmai döntések alapján – a saját védelmük érdekében is – egyes pacienseknek a kezelése otthoni körülmények között folytatódik a járványügyi veszélyhelyzetben nem csupán magyar sajátosság, több európai tagállam követi ezt a gyakorlatot. A felelős kormányzati magatartás ugyanis a megelőzés és az előre felkészülés a legnehezebb helyzetekre, nem pedig az utólagos kárenyhítés és tűzoltás.

Ráadásul álláspontunk szerint hibás és veszélyes az a széles körben terjedő balliberális politikai vélemény, amely szerint otthoni környezetben senki nem kötelezhető a betegek ápolására és ehelyütt nem csupán a családon belüli, részben jogszabályban rögzített kötelezettségekre utalunk, hanem a különleges helyzetben speciális erőfeszítések elvárható mivoltára is apellálunk.

Hasonlóan kockázatosnak tartjuk, hogy azok az ellenzéki pártok, amelyek vizitdíjjal, kórházi napidíjjal és gyógyszerfelírási díjjal próbálták ellehetetleníteni a magyar emberek számára az egészségügyi hozzáférést, most fennhangon kritizálják a felelős orvosszakmai és kormányzati döntéseket, ahelyett, hogy érdemi lépéseket tennének a fertőzés elleni védekezés vonatkozásában.

Azt pedig egyenesen botrányosnak találjuk, hogy egyes külföldről finanszírozott civilnek mondott formációk, mint például a Társaság a Szabadságjogokért nevű Soros-szervezet egy ilyen példátlan szituációban perekkel fenyegeti a kórházakat, hirdetésben perlekedőket toborozva. Ez a döbbenetes akció, a migráns,- és a börtönbiznisz után megmutatja, hogy nincs olyan időszak, amikor ezek az álcivil zsoldosok ne találnának újabb lehetőséget bevételi forrásaik növelésére.

A CÖF-CÖKA ezúton teljeskörű szolidaritását fejezi ki az egészségügyi intézmények, az orvosok és szakdolgozók tekintetében és felhívja a magyarországi ügyvédeket és ügyvédi irodákat, hogy a szervezetünk elérhetőségein keresztül csatlakozzanak a felhívásunkhoz és szükség esetén nyújtsanak jogi segítséget a Soros-szervezetek által perbe rángatott kórházaknak és munkavállalóiknak.

Budapest, 2020. április 22.

A CÖF-CÖKA vezetősége

 

 

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!