A bajorok első nagy értékű adományának története

Köszönettel és örömmel hozzuk nyilvánosságra ezt a nagyszerű adományt, amely bajor szellemi honvédőnk, Dr. Dr. Franz Szabad és Őry László, a KMKE elnöke munkájának köszönhető!

” A bajorok első nagy értékű adományának története, amelynek kulcsfigurája természetesen:
Dr. Dr. Franz Szabad kárpátaljai születésű, bajor orvosprofesszor, főorvos

További segítők:
Thomas Habermann – CSU parlamenti képviselő, Rhön választókerületi elnök
Jochen Bocklet – Kreisklinik Bad Neustadt vezető
Dominik Rost – Campus Klinik Bad Neusdadt vezető

Adományozott: Őry László, Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesület elnök
én pedig tovább adtam Dr. Grezsa István Kárpátaljáért felelős Kormánybiztos úr részére.

A legfontosabb szerepe az adomány részünkre és általunk, és a kormánybiztosság segítségével végül Kárpátaljára kerülésének Dr. Dr. Franz Szabad kárpátaljai születésű bajor orvosprofesszor úrnak van, akivel jómagam 10 éve vagyok jó barátságban, és általa sok bajor politikai és közéleti személyiséggel. Most jelent meg itt Németországban a róla és családja történetéről írt könyvem német nyelven is. Ő a kulcsfigura, mindennek a mozgatója. A mostani orvosi adománynak és a jövőbenieknek is. Ő ragaszkodik hozzá, hogy mindent én (Őry László) kapok, és tulajdonképpen az egyesületünk, a Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesület, aztán én dönthetem el, hogy hová kerüljenek ezek az adományok. Én igyekszem a jövőben mindezt Kárpátaljára juttatni, amiben együttműködésről állapodtunk meg Dr. Grezsa István kormánybiztossal, felajánlva részükre az orvosi adományt, hogy mindez magyar állami segítséggel jusson el oda Kárpátaljára, ahol a legnagyobb szükség van rá. A mostani orvosi műszerek, sebészeti eszközök adomány értékét 600 millió forintra becsültük, amit kormánybiztos úr is jóváhagyott, hogy ezt az összeget, értéket kell kommunikálni.

A jövőben lesznek hasonló adományok, és egy teljes klinika komplett felszerelése (15 – 20 kamionnyi anyag), ami valószínűleg többmilliárdos értéket fog képviselni. A mostani adomány, és több máshonnan érkezett adomány egyébként a mai napon került átadásra egyszerre a Ukrajna Kárpátalja Megyei Vöröskereszt részére ünnepélyesen a magyar-ukrán határon.

A Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesület azért volt elmúlt héten át Bajorországban a kárpátaljai festőművészekkel, hogy egy hétig fessük a csodálatos Rhön tájakat, és a teljes anyagot (25-30 festmény) szeptember végén egy nagy kiállítás megnyitó keretében ünnepélyesen átadjuk az most épülő RHÖN KLINIKA részére, egyfajta köszönetként a mostani és a jövőbeni adományokért, és hogy a csodálatos festmények terápiaként szolgálják majd a betegeke gyógyulását.

Ez egy igazi, és a jövőt illetően reményteli civil együttműködés bajor és magyar között, aminek sok folyamodványa lehet a jövőben, remélhetőleg az EUCET novemberi kongresszusán már bajor civil résztvevőkkel, és további fejleményekkel.

Dr. Dr. Franz Szabad urat augusztus 20-i állami kitüntetésre felterjesztettük.

Üdvözlettel
Őry László  ”

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!