Kedves Barátaink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szeptember 18-án leégett székelyföldi, atyhai katolikus templom újjáépítéséért a CÖF honlapján, szeptember 21-én indított adománygyűjtő akciónk eredményeként október 28-án, pénteken, az Atyhai Plébániahivatal erre a célra létrehozott bankszámlaszámára átutaltunk 3.507.000, azaz hárommillióötszázhétezer forintot.

Ezúton köszönjük meg mindazok szeretetét és áldozatkészségét, akik megértve székely testvéreink veszteségét, valamint a kereszténység és a hit erősítésére irányuló törekvéseinket, adományaikkal támogatták a templom újjáépítését. Adorján Imre atya, az atyhai plébános, Isten áldását kérve minden adományozóra, meghatottan köszönte meg telefonon a segítséget. Tájékoztatott minket, hogy idén sajnos még nem kezdhető meg az újjáépítés a kárfelmérések és a különböző engedélybeszerzések lassúsága miatt, ezért ebben az évben a Megváltó születésének ünnepi miséjét csak a helyi ravatalozóban tudják megtartani.

Kedves Barátaink!

Az adományokat folyamatosan várjuk a honlapunkon olvasható számlaszámra „Székely templom” megjelöléssel. A CÖF-CÖKA vezetősége mindent megtesz azért, hogy minél több médium érezze feladatának, hogy az adománygyűjtés hírének elvitelében segítséget nyújtson. Egyúttal köszönjük a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorának, és a Karc FM rádiónak, hogy a gyűjtésben segítségünkre volt.

Kedves Barátaink!

Ha van Önök között olyan építész, más építésügyi szakértő, vállalkozó, aki nem pénzadománnyal, de más, gyakorlati módon tud és akar egy templom újjáépítésében segíteni, kérjük, jelentkezzen, hogy kapcsolatot teremthessünk közte és a székely plébánia között az esetleges kérések, feladatok tisztázása érdekében.

Úgy gondoljuk, hogy a székelyföldiek önzetlen támogatásában Makovecz Imre példáját kell követnünk. Tekintsük szimbolikusnak azt a lehetőséget, ami most nekünk adatik, hogy a ravatalozóba kényszerített hitgyakorlást méltó helyére, egy újjáépített templomba juttatjuk.

Ne felejtsük  Reményik Sándor szavait: „Ne hagyjátok a templomot. A templomot, s az iskolát!”

Ismételten megköszönve az adományokat kérjük, terjesszék az adománygyűjtés hírét, hogy karácsony előtt ismét megörvendeztethessük székely testvéreinket.

Mindenkinek kegyeletteljes és fájdalommentes megemlékezést kívánunk Mindenszentek, és Halottak napja alkalmából.

CÖF-CÖKA vezetősége