NYÍLT LEVÉL

Rue de la Loi / Wetstraat 200
1049 Brussels

Tisztelt Alelnök Asszony!

A 2021. február 4. napján kelt nyílt levelünkre az Ön kabinetjén keresztül érkezett válaszukban – amit ezúton köszönünk – arról kívánnak megnyugtatni, hogy Ön személyesen, valamint a Bizottság tagjai is nyitottak és ösztönzik a rendszeres párbeszédet az összes európai állampolgárral és civil társadalmi szervezetekkel.

Arról tájékoztattak továbbá, hogy elkötelezettek a civil társadalommal együttműködve biztosítani, hogy működésük során minden véleményt és aggályt figyelembe vegyenek.

Sajnálatos módon a válasz nemhogy megnyugtatónak nem nevezhető, de egyenesen aggasztó, tekintettel arra, hogy szemlátomást az európai adófizetők pénzéből működtetett egyik legfontosabb uniós intézmény második embere, eddigi tapasztalataink alapján, vagy nincs tisztában a valósággal, vagy meg kívánja téveszteni szándékosan az európai, ezen belül is a magyar civil közvéleményt.

Jelezni kívánjuk, hogy harcunkat nem adjuk fel a valódi diszkriminációmentes elbírálás kiharcolásáért a magyarországi civil társadalom tekintetében, és minden egyes esetben a rendelkezésre álló jogi eszközökkel fel fogunk lépni az ellen, hogy akár Ön személyesen, akár a Bizottság tagjai kizárólag külföldi ügynökszervezetek véleménye alapján formáljanak álláspontot hazánkkal és nemzetünkkel kapcsolatban.

Budapest, 2021. február 10.

Tisztelettel:

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a Civil Összefogás Fórum nevében

Dr. Csizmadia László, Dr. Bencze Izabella, Dr. Fricz Tamás, Dr. Ifj. Lomnici Zoltán

Előzmény: