Vérebes hajsza a CÖF-CÖKA elnöke ellen

Az Index láthatóan nehezen viseli a kettős irányítást. A tulajdonos oligarchák részéről fokozódik a teljesítményorientált nyomásgyakorlás. Az Index újságírója elnökünktől azt kérdezi, hogy a BÉTEX Zrt résztulajdonosaként cége miként vásárolt meg 330 m2 telket a XI. kerületben a Fővárosi Önkormányzattól.

Rögtön szűkítsük a területet a BÉTEX Áruház előtti, csak a BÉTEX tulajdonában álló földterületen keresztül megközelíthető földrészről van szó. Kérdezi, az adásvételt ki kezdeményezte és a telekre mi fog épülni?
Az M1-es M7-es csomópont átépítése kapcsán készült rendezési terv idején, kb. másfél éve a BÉTEX kezdeményezte a Fővárosi Önkormányzatnál, hogy az eddig senki földjének tekintet telekrészt megvásárolhassa, ezzel jogosan felügyelve az elhanyagolt városkép karbantartását, illetőleg az ott megtelepedett hajléktalanok kizárását. Az Önkormányzat az adásvételt a törvényi feltételek szerint jóváhagyta, egyeztetett a terület felügyeletét ellátó összes szervezettel (víz, csatorna, elektromos művek, tűzoltóság, rendőrség, műemlékvédelem, útfelügyelet, stb.), saját szakértőt jelölt ki a vételár megállapítására. További feltétel volt, hogy az esetlegesen érdekelt felek elővásárlási jogukat ne érvényesítsék, akik nyilvánvalóan világosan látták, hogy a terület gazdasági szempontokból használhatatlan, ezért ezzel a jogukkal nem éltek.

Újságíró kérdésére válaszolva: erre a területre épület nem építhető, amit kizár az is, hogy a területen építési műtárgyak elhelyezése történt.

Az Index újságírója markolássza a semmit. Szomorú, egyben taszító, hogy az 1947-ben alapított BÉTEX Zrt-vel és az azonos tulajdonosok kezében lévő GARDEN Market Kft-vel foglalkozik, miközben a közvélemény inkább arra lenne kíváncsi, hogy a 4-es metró korrupciógyanús, 160 milliárdos ügyét feltárja. Az Index újságírói oligarcháik foglyaivá váltak.

Az újságíró másik kérdése, hogy a CÖF-CÖKA elnökének társtulajdonban lévő cége miként érte el, hogy a Kőbányai Önkormányzat csökkentse a bérleti díjat? A tulajdon után nem szoktak bérleti díjat fizetni. Az épület- és telekadót az Önkormányzat pedig a használatbavételi engedély megadása után minden évben folyamatosan emelte. A GARDEN Market Kft, az áruház előtt lévő vasúti pályás területet azért bérelte, hogy azt rendben tudja tartani, amit éveken át becsülettel meg is tett. A 2005-ben indult bérleti díj 12.900 volt, a bérleti szerződést 2012. augusztusában mondta fel a Kft, amikor is a bérleti díj 31.460 Ft-ot kóstált.
Tehát az a kérdés, hogy ki és hogyan érte el ezen területre vonatkozóan a bérleti díj csökkentését 2013-ban, bizonyára az eddigiekkel szemben sokkal precízebb újságírói munkát fog igényelni.

A CÖF-CÖKA közössége az ország nyilvánossága előtt is képes harcolni a hazugságok, az elferdítések és a pártpolitikai érdekekből adódó hamis állítások ellen.

Ha már kérdezgetünk egymástól, továbbra is várjuk, hogy az Index hozza nyilvánosságra, hogy a Soros és norvég alapítványoktól, valamint külföldről milyen támogatásokat kap, milyen munkaszerződést kötöttek új tulajdonosukkal, milyen összegű béremelésben részesültek?

Feltételezzük, hogy a CÖF-CÖKA elnöke ellen irányuló, minden részében cáfolt újságírói erőlködéseket busásan meg kell fizetni. Hazugságokat kérdezni és megírni ugyan lehet, de ez végül az újságírói etika szabályai szerint azt eredményezi, hogy az erre vetemedőket az olvasók kiírják a szakmájukat erkölcsösen szolgálók táborából.

CÖF-CÖKA vezetősége

Íme a hivatkozott e-mail:

Tisztelt Csizmadia László elnök úr!

Az Index újságírójaként a következő ügyben keresem Önt.

Úgy tudom, hogy az Ön által vezetett Bétex Zrt. idén februárban megvásárolt a fővárosi önkormányzattól egy 330 négyzetméteres telket a XI. kerületben. Ezzel kapcsolatban az a kérdésem, hogy a Bétex Zrt vagy az önkormányzat kezdeményezte-e az eladást? Mi épül a megvásárolt ingatlanon?

Ezen kívül az Ön tulajdonában álló Garden Market Kft még 2013-ban elérte a kőbányai önkormányzatnál, hogy az csökkentse a bérleti díjat. Mennyi bérleti díjat fizetett az Ön cége az önkormányzatnak addig és mennyit most? Mi indokolta a bérleti díj csökkentését?

Válaszait nagyon szépen köszönöm!

Üdvözlettel,

Dezső András

 

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!