Vélemények

Tisztelt CÖF!
Úgy érzem, indokolt lenne részvétet kifejezni a lelőtt orosz gép miatt.
Hisz olyan műveletben vett részt, amit az EU is elvár tőle.
(Egyébként az egész szíriai háborúról megvan a véleményem….)
Üdv. UZS

____________________________________________

Tisztelt Vezetőség !
Rendkívül örvendenék ha számunkra, külhoni magyarokra is nyílna lehetőség szavazataink leadásához, ezen gyalázatos kvóta rendszer ellen. Talán a külképviseleteken, konzulátusokon ez megoldható is lenne.
Én is szívesen fölkeresném e célból mondjuk az Ungvári Magyar Főkonzulátust .
Barátsággal : Sz. M., Munkács.

____________________________________________

Csillebérc egykori látogatójaként örömmel veszem a hírt, hogy a rabló privatizáció markából sikerült legalább ezt a kis szeletet visszaszereznünk. Köszönet illeti az állhatatos munkáért O. V. miniszterelnökünket.
Tisztelettel: Dr. B. T.

____________________________________________

Tisztelt Civilek!

Kérem, juttassák érvényre javaslatomat , miszerint legyen büntetőjogi kategória a politikai gyűlölet-keltés, amely napjainkra garázdaságig és gyilkossági kísérletig fajult!

Köszönettel és tisztelettel:

B. M.

_____________________________________________

Öszintén szánom azokat a emigránsokat, akik erre rászolgáltak. Éppen ezért nem értem, hogy a média és a politikusok nagy része miért csak velük foglalkozik, és miért hallgat mélyen azokról, akik eltervezték megszervezték, beindították, finanszírozták, ma is finanszírozzák és irányítják ezt a civil inváziót?
Mind ez csak azok érdeke letehetett, akiknek ez az egész, a toronytámadások óta tartó folyamat nem ártott. Vagyis: Katar, Szaudi, US, Izrael.

M.T.

_____________________________________________

Megmagyarázná valaki, hogy a Fidesz egyik alapkerületében, a XII.-ben, miért csak egyetlen helyen, korlátozott időben lehet a kvóta ellen aláírni? Pokorni belépett már az MSZP-be? Mi folyik itt?

T.Gy.

_____________________________________________

T. Cim!
Legnagyobb sajnalatomra nem tudok a rendezvenyen resztvenni, de negyon erdekesnek tunik a tema. Ugyancsak meglepetes a szamomra, hogy 1956 oktober 23-a is joreszt provekalt volt, csak hogy a „szellemet kiengedtek a palackbol es mar nem tudtak uralkodni folotte”. 1956 oktober 23-an ott voltam, ahol csak lehetseges volt! Azt az erzest, amikor meg kora delutan a tomott villamosokrol leszallo munkasok csatlakoztak a felvonulo egyetemi diaksaghoz, hogy a radio harsogott minden ablkban melyszerit „Piros Laszlo belugyminiszter” szinte tizperenkent valtoztatta utasitasat, melyszerint lehet gyulekezni, illetve tilos gyulekezni. A Brody Sandor utcaba mar nem fertem be, a Muzeumkert sarkanal alldogaltam nagyon boldogan, amikor a Rakoczi ut felol felzugtak a tankok. Nem tudtuk, milyen tankok, honnan jonnek, de nagyon batran alltunk ott mindannyian, egyszall vekonyka kabatban, de igen hosiesen vartuk a halalt, szembefordultunk a tankokkal. Es ott, a Muzeum Kavehaz sarkanal felmorajlott a tomeg, a tankok nyitott tetovel jottek, magyar kiskatonak integettek, lengett a magyar zaszlo – talan mar lyukas is volt? – es mi ott a tomott sarkon nem geppuskatuzet kaptunk, hanem valami olyan meleg erzest, amitol ott, helyben sirnunk kellett.
2006-ban reszt vettem a tomegben, ott szorongtam a Muzeum krt. es Rakoczi ut sarkan, hallgattuk Orban igen visszafogott, de komoly beszedet, amikor hire jott,, hogy lerohantak a felvonulokat a Deak teren, gumibotozanak, rohamrendorok utlelgelik a bekesen acsorgo embereket. Semmi mast nem kivant senki, csak emlekezni es unnepelni. Baratnoimmel – kortarsak – bementunk az Uraniad moziba, ahol egy szep filmet lattunk l956-rol, ha jol emlekszem „Szabadsag, szerelem” volt a cime, s a fohosno meghalt a vegen. Beleeltuk magunkat, s nem kis meglepetesul szolgalt a latvany, ami az kiuritett, vizagyuval kiuritett Rakoczi uton fogadott minket, no es a konnygaz. Mar bent a moziban ereztuk a furcsa szagot, de en azt gondoltam, a meghatottsagtol konnyes a szemem. Nem ertettem, mi tortenik itt? Emberek, csaladok voltak itt, idosek, jarokerettel, fiatal szulok kisgyermekekkel a nyakukban, miert kerult sor vizagyura? Gummilovedekekre? Kikre? Miert?
Szegeny-szegeny Magyarorszag! Mivel lehet ezt kierdemelni!
Koszonom, ha elolvastak.

Udvozlettel Floridabol: H. H., dr., vitez

______________________________________________

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!