Vélemények

Kedves Barátaim, nem tudom mi a pedagógusok problémája, mi lehet az a rettenetesen sok adminisztráció, elfoglaltság. Egyetemen tanítottam, 40 éve szereztem egyetemi doktorit, hogy adjunktusi beosztást kaphassak. Négy év kísérleti munka, annak feldolgozása, publikációk készítése, szakmai vizsgák voltak a feltételek. Utána tudományos fokozatot szereztem, ugyanannyi munka nyelvvizsgák, konferencián előadások, publikációk tömegei, védés. Sohasem háborogtunk kollégáimmal, hogy szörnyűek ezek az elvárások. Megcsináltuk! Közben fejleszteni a tudásunkat.minden területen, helytállni a katedrán, és a fiatalokkal foglalkozni. Mi lehet az a szörnyűség, ami miatt tiltakoznak? Nyolc évig egy fillér emelést sem kaptak, csendben voltak. A balos szakszervezeteik, aki tüzet szítanak akkor meg sem mukkantak! Én egy kicsit ezt felháborítónak tartom, hogy csak a markukat nyújtják, de fejlődni, a követelményeknek megfelelni nem akarnak. Abba kellene hagyniuk, és megköszönni az emeléseket, a rezsi csökkentéseket, a családtámogatásokat, stb.
Tisztelettel Cs.A.-né
_____________________________________________

Üdvözlet!
Azt gondolom mégis csak fontos lenne a pedagógus helyzetről állást foglalni, ugyanis nonszensz hogy pár ember hazudozása, szakmai hozzá nem értése kerül nyilvánosságra, míg a nagy többségé nem. Feltennék néhány kérdést: Vajon miért fél néhány pedagógus az életpályától, az ellenőrzésektől? (Aki becsülettel dolgozott eddig az most is jó órákat tart, s az nonszensz hogy Európában s talán a világon is egyedül ebben az országban nem ellenőrzött szakmai szempontból a pedagógus. Kis túlzással vagy talán mégsem (?) én 3 évtizeden keresztül az ajtót becsukva taníthattam volna mozgalmi dalokat szolmizálva…) Kell a megmérettetés a mi pályánkon is, ahogyan máshol is lásd pl. orvosok diplomavédése időszakonként. Igaz az ellenőrzést az igazgatókra is erőteljesen ki kellene terjeszteni különösen ott ahol a politika bal oldalát képviselik (?) erőteljesen, s innen erednek a hazugságok is. Folytathatnám, de ehhez egy kicsit több időre lenne szükség, a pedagógus többség nem tüntet, nem elégedetlenkedik, hanem teszi becsülettel a dolgát, s a szükséges változtatásokhoz szakmai segítséget nyújt, nem tüntető hazudozást.
Végül egy kérdés felelet nélkül: Ha az elmúlt időkben én az utcára tüntetni vittem volna pedagógusként a diákot, a gyermeket, akkor másnap vajon lett volna munkahelyem? Az első Orbán kormány után „érkező” medgyesi kormányt dicsőítő még hivatalba sem lépve Orbán Viktort gyalázó diákokat helyreigazította, mondván még ő az ország miniszterelnöke, s ez a gyalázkodás egyébként sem iskolába való, 1 órával később már a piros könyves iskolavezetés előtt álltam a szőnyeg szélén! Gyalázat hogy vannak pedagógusok, szülők, akik tüntetésre biztatják a diákot, mert egy kis diák ugye senki nem gondolja hogy elindul maga tüntetni?
Üdvözlettel:
P.A. J.
mesterfokozatú ének-zene tanár, 3 évtizedes pályafutással,
megyei szaktanácsadó, tankönyvszerző, zeneszerző,
Győr megyei Jogú Város főtanácsosa
____________________________________________

Kár… Ennyi béremelést egyetlen szakágban sem hajtott végre a kormányzatunk. És talán meg kellene vizsgálnia a panaszkodóknak, lázadozóknak, miért nem tartunk ott a bérekben, mint Ausztria, Németország, stb. És miért nem tűntettek a többi kormányzat alatt?! A pedagógusoknak SOROS úr támogatására van szüksége?!

Tisztelettel:
B.M. dr.
_____________________________________________

Tisztelt CÖF vezetők.
Tisztelt Csizmadia Úr
Remélem lesz megemlékezés március 15-én és sokan ott leszünk. Nagyon aktuális már, hogy ismét lássák mennyien vagyunk. Ezzel kapcsolatban azt szeretném kérni, hogy a rendezvény ne délelőtt legyen hanem 13-14 óra körül, hogy azok is tudjanak odaérni és hazajutni, akik tömegközlekedési eszközzel tudnának csak menni. Én nemcsak az ünnep miatt megyek, hanem azért mert jól érzem magam, mert annyi jóarcu, inteligens, mosolygós, értelmes, fegyelmezett ember vesz körül, és ezért az élményért magáért érdemes elmenni.
További sok sikert.
Üdvözlettel: G.Gy.-né
____________________________________________

Tisztelt Cím!

Egyre jobban látszik, hogy a népet próbálják különböző módon rávenni, a kormány megbuktatására. Nem gondoltak-e arra, hogy március 15-ére összehívjanak egy békés felvonulást Orbán Viktorért? Az az érzésem, hogy ezt az ünnepet a baloldal és társaik, nagyon rossz dologra fogják felhasználni. Köszönettel E.E. és barátaim, akik ezzel egyet értenek.
____________________________________________

A szűkségállapot hirdetése adott esetben nemzeti létkérdés.
Amikorra már tényleg megtelt Európa kezelhetetlennek tűnő idegenekkel, a török zsarol.
Akik pedig a zsarolónak engednek, azok alapban felkészületlenek és, vagy gyávák.
Zsarolónak engedni annyit jelent, hogy a továbbiakban is őt erősítjük a magunk kárára.
J.J.-né
_____________________________________________

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!