Vélemény különböző témában egy olvasónktól

MIÉRT ILYEN LASSÚ A GYARAPODÁS???

Türelem és bizalom!!! Isten malmai lehet hogy lassan őrölnek, de ha haragunkban emiatt felgyújtjuk a malmot, végzetes lesz a baj!! A kisember (és mi azok vagyunk) nem mindig látja a lassúság okát. Nagy ugráshoz néha hosszabb nekifutás kell!!!

NAGYON JÓ LENNE A TÖBB,  DE MENNYI   JUT  ???

Meg kellene már végre érteni (bármilyen kellemetlen) ,minden ember, minden önkormányzat, MINDEN ÁLLAMI KÖLTSÉGVETÉS, csak annyit költhet, amennyi befolyik a kasszájába!A számok makacs dolgok!  Jólétre ennél többet költeni csak hitellel kiegészítve lehet. Majd csak visszafizetik a gyerekeink, vagy az unokáink. DE EZ AZ UTÓBBI MEGOLDÁS NEKÜNK GYALÁZAT, NEKIK MEG TRAGÉDIA !

Sokmilliós házvásárlás a gyerekeknek? ,,,sokmilliós külföldi fácánvadászat?

Az ellenzék részéről  korrupciós vádak, (konkrét adatok nélkül!)  Hiszékeny naív választók ?

Bizony-bizony látni kellene azt is, hogy az emberek nagy része hajlamos az irigységre. Az ország gazdasága nagyon alacsony szinten van, még akkor is, ha a sikerek valódiak, de óriási gödörből kell kilábalni. Messze vagyunk a gödör tetejétől és ebben az állapotban nagyon ellenszenves tud lenni, hogy a politikusok közül néhányan úgy élnek és úgy költekeznek, mintha már a csúcson lennénk! Együtt kellene az ország szekerét kitolni a szakadékból, amibe azok vitték be, akik most hangosan és eredményesen uszítanak. Kihasználják az emberek irigységét, ami talán nem is irigység, hanem reális véleménye a szekeret tolóknak a bakon ülő kocsisok szolidaritáshiánya miatt. A gödörből kivezető irány jó, csak ha nem mindenki tolja kifelé a kocsit, lassabban jutunk ki.
________________________________________

Megtettünk egy lépést előre, most tegyünk kettőt HÁTRA???

Orbán Viktor nem azért miniszterelnök, mert kinevezte magát, hanem mert a választók döntő többsége ezt így látta jónak. Hja ez a demokrácia. A többség döntött, a többiek szabadon károghatnak. Tetszettek volna a szavazáskor többen lenni ! Most új kocsis ül a bakon,de hiába fordította vissza a lejtőn rohanó lovakat, az ország szekere nagyon mély szakadékban van. Most nem az új kocsist kéne szidni a mély gödör miatt, hanem követelőzés helyett segíteni kitolni a szekeret.! A mai helyzet az, hogy az országot ügyetlenségből (remélem nem szándékosan) irányították a csőd szélére az előző vezetők. Ezt látva a kocsist már lecseréltük, az új vezető már megmutatta a kivezető utat, de bizony a lovak soványak, tehát SZÁLLJUNK LE A KÉNYELMES ÜLÉSEKRŐL ÉS MINDENKI SEGÍTSE KITÓLNI A KOCSIT.  Nehéz a terep, de más előre vezető út nincsen! Ha újra azokra bíznánk a vezetést, akik már többször is bizonyították alkalmatlanságukat, újra hátralépnénk és nem is keveset!!
________________________________________

Biztos, hogy a mai jogosnak látszó igényeink szebb jövő felé vezetnek ?                         

A nyugdíjról egy személyes véleményemet írom le: Nem kell megijedni, ez csak elmélkedés, a múltból összegyűlt tapasztalatok alapján. Ugye senki sem vitatja, hogy a nyugdíjfizetés gyakorlata nem az őseinktől származik. Hogy éltek őseink: 2-3 generáció élt egy helyen, egy házban, minden munkabíró férfi, asszony és gyerek elvégzett annyi munkát amennyi az erejéből tellett, az öregek is dolgoztak, a nekik elbírható mennyiséget. A munka megosztása ennek megfelelően történt, a már munkaképtelen öregek ápolása is a nagy családon belül zajlott. Ha nagy volt a család, (sok volt a gyerek utód), jobban éltek, mert több munkával az eredmény is nagyobb volt. Az apai nagyanyám 9 gyereket hozott a világra, EGY FILLÉR NYUGDÍJA SEM VOLT de a család felnött és tovább sokasodott. Pénz kereset híján a nagy konyhakertet művelve látta el a családot.(Ez a kert a mai új gazda birtokában gyepszőnyeges, grillsütős, egy szál retek se terem benne!) Bizony megváltozott a világ, csak az az érzésem, hogy „akkor” boldogabbak voltak az ott lakók. Ki tartja el a mai öregeket: ugyan úgy a munkabíró dolgozó utódok, csak kissé bonyolultabb módon. A gyerek egyre kevesebb, dolgozni majdnem mindenki utál, de könyörgöm : akkor miért a nagy felháborodás a javak kis mérete miatt?!?

____________________________________________

Hű de nagy a nyomor! Legalább is ezt hallom, ha rossz gombot nyomok meg a TV-n. Soha a történelem folyamán ennyi rakéta nem szállt fel szilveszterkor, mint az idén! Pedig nem adták ingyen! De nem erről beszélnek, hanem az „éhező” iskolás- gyerekekről . Éhesek? Csak ügyesen kell kérdezni őket. Egy tál palacsintával a kézben ,kérdezd: tartsa fel a kezét, aki éhes!!Aztán számolhatod szegényeket!

 

B.S.

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!