Választás után

„Mondhatom, nem vagyok abban a lelkiállapotban, hogy e percben megszokott frázisokat használjak, igazságérzetem azt parancsolja, hogy minden kertelés nélkül azt mondjam, amit e percben érzek. (….) Tetemre hívom itt a Duna partján a magyar fővárost: ez a város megtagadta ezeréves múltját, ez a város sárba tiporta koronáját, nemzeti színeit és vörös rongyokba öltözött.”
Horthy Miklós 1919. november 16.

És újra és újra….
És nyer egy Niedermüller és nyer egy Karácsony és nyer egy Pikó és elvész 16 kerület – köztük Kispest (!!!!) a lebukott maffiózókkal és nekünk marad csak 7…A Fővárosi Közgyűlésben 18 ellenzéki, 2 független és 13 Fideszes – tehetetlen kisebbség – ez a vég.
És a vidék, ahova a legordasabb időkben is fátyolos tekintetünket vethettük vigaszként, hát ott is, hát mi történik?
Elvesznek városaink Miskolcunk, Szegedünk, Pécsünk, Hódmezővásárhelyünk, Dunaújvárosunk….eh, nem sorolom, minek is, 10 nagy bástya, köztük a hős Eger egy Mirkóczkinak….
Mi veszett el és megvolt egyáltalán?
Hát mire a 100 milliárdok család támogatásra, hajlékra, autóra, munkahely teremtésre, fizetésre, városszépítésre, közlekedésre, utakra, hidakra, világ csodája Ligetre.. sorolni is teher, minek is már…
Vakok és süketek vadultak meg ismét, mint bősz bika a vörös posztóra, hogy aztán vérébe haljon…
Mi történt veled, Nemzetem?
SzJ

____________________________________________________________

Nem kellett volna komolyan kampányolni?

Pl. a köz tv-ben kisfilm sorozatban bemutatni – hónapokon át, részletesen – , hogy milyen fejlesztések történtek az elmúlt években, melyek eredményeként fontos nemzetközi elismerést kapott gyönyörű fővárosunk, Budapest.

Mindig erre vártam – másokkal együtt -, hiába.

Zártkörű rendezvényeken néhány fontosabb fejlesztés felolvasása nem pótolta a széleskörű tájékoztatást.

Ugyanakkor az ellenfél folyamatos támadása (eredményekre hivatkozás helyett, vagy nélkül) akár együttérzést is kiválthatott az ellenzéki jelöltre szavazókból.

Sajnálom, hogy így alakult.

Üdvözlettel: B.Zs.
__________________________________________________________

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!