Válasz a JOBBIK-nak

A CÖF az Olimpiai Park előtt elhelyezett plakátjaival arra hívta fel a figyelmet, hogy a politikusoknak, nyilatkozataik kapcsán, a felelősség vállalás nem kerülhető el. Nem tudjuk elfogadni e témában a JOBBIK magyarázkodását.

Mirkóczki Ádám szóvivő bibliai, pilátusi magasságba emelte magyarázatával Vona Gábort. Azaz a pártelnök „megmosá kezeit a sokaság előtt”.

Orbán Viktor iszlámról tett kijelentései nem állíthatók párhuzamba Vona Gábor szavaival.
Idézzük Vona Gábor 2013. november 8-i kijelentését a kért teljes szövegkörnyezetben: „Az iszlám az emberiség utolsó reménysége a globalizáció és a liberalizmus sötétségében”. A CÖF csak annyit kérdez, hogy vajon a JOBBIK feladta-e azt a keresztényi reménységet, amit Európa társadalma évezredeken túlnyúlóan hittel vall?

Vona Gábor másik kijelentése: „Az emberiség tradicionális – a transzcendenst a hétköznapival együtt megélő – kultúrájának az utolsó védőbástyája az iszlám világ maradt.” Ezzel szemben a CÖF-CÖKA úgy gondolja, hogy Európa tradicionális kultúrájának az utolsó védőbástyája a keresztény kultúra marad.
Orbán Viktor mondatai értelmezésünk szerint a szabad vallásgyakorlásról szólnak és valóban tisztelettel beszélt egy kétmilliárd hívőt számláló világvallásról, de egy pillanatig sem adta fel azt a meggyőződését, hogy az európai kontinens védőbástyája a kereszténység, és polgárainak útját is a keresztény kultúra kell, hogy meghatározza.

Nem gondoljuk, hogy a JOBBIK konstruktivitása a nemzeti érdekek mellett harsány tapsot érdemel. Úgy véljük, hogy az ellenzéki pártoknak, ha nemzeti összefogásról van szó, kötelessége a konstruktivitás. Véleményünk szerint a CÖF-nek nem Orbán Viktor helyesen és pontosan megfogalmazott szavait kell kiplakátolni, hanem a JOBBIK-nak kell szavazóit arról biztosítani, hogy az európai keresztény kultúra útján kíván-e haladni, vagy esetlegesen komolyan veszik Vona Gábor, reméljük csak véletlenül elhibázott kijelentéseit.

A CÖF úgy gondolja, hogy a „lónak négy lába van, mégis megbotlik”, azaz a pilátusi megoldás helyett az esetlegesen tévesen elmondott mondatok helyesbítése lehet a hiteles megoldás.

CÖF-CÖKA Vezetősége

Szerző
CÖKA

“Válasz a JOBBIK-nak” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Nagyon várjuk , hogy lezárják a horvát magyar-zöldhatárt. Nem szeretném mégegyszer látni és hallani, hogy városomban,Pesten, a Keleti pályaudvarnál iszlám harcosok Allah AKBAR/ozzzanak és félelmet keltsenek bennünk.EZ AMI MOST FOLYIK INVÁZIÓ !!!
    Ezt imádta Vona Gábor.ELNÉZÉST KELLENE KÉRNIE!

  2. Az iszlám egy vallás a sok közül, de egyben életforma és társadalmi szervezőerő is, önálló jogrendszerrel, kötelező viselkedési előírásokkal, melyeket terjeszteni a világban a hívőknek kötelessége. A tolerancia egyéb vallások vonatkozásába létezett bizonyos korokban iszlám területeken, de manapság ez már nem jellemző, uralkodóvá vált a „dzsihád”. Ha ez nem így lenne, akkor az ISIS emberi utánpótlás nélkül maradna. Európa nagy bajba került, hogy eddig megtűrte a betelepült muzulmánok szegregációját és függetlenedési törekvéseit az európai jogrendszertől. Mindez már nem vallási kérdés.

  3. Vona Gábor említett megnyilatkozásai -finoman szólva is – különösek.
    Igen, csak a kereszténység/keresztyénység tarthatja meg Európát (is).
    A keresztény/keresztyén kultúra, amelyik persze életmód is. Orbán Viktor ezt világosan látja. Aki félreérthetően fogalmaz (V.G.), annak helyesbítenie kell önmagát. Ha pedig tudatosan fogalmazott az ismert módon, akkor annak terhét vállalnia is kell.

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!