Trianon gyógyítása

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács 2010-et Trianoni Emlékévnek nyilvánította. Célunk az, hogy nemzetünk szétszakításának 90. évfordulóján – végre – véget vessünk az önmagában meddő önsajnálatnak, és az elkövetkezendőkben – Trianon gyógyításaképpen – a magyar nemzet határokon átívelő újraegyesülésének programadó eszménye hassa át cselekedeteinket.

„Erőnk felett való út” vár reánk, mondjuk kezdettől fogva Illés prófétával. Ennek az útnak immár reményteljes állomásait jelenti a magyar állampolgársági törvény módosítása, valamint a Nemzeti Összetartozás Napját kimondó törvény elfogadása. Hála és köszönet érte, hogy a Magyar Országgyűlés képviselőinek több mint kétharmada igenlően szavazott e törvényekre. A határokon átívelő nemzetegyesítésre mondtak igent ezáltal.

Biztató jelek. Sorsfordító esztendőhöz érkeztünk: idén a majd’ évszázados trianoni gyásznapot életigenlő jövőkép keretezi, melynek jegyében felemelt fejjel és egyenes gerinccel az egységes Kárpát-medencei magyar nemzet mellett teszünk hitet.

Trianon gyógyítása elkezdődött!

Mi, az elszakított nemzetrészek képviselői a „Minden magyar felelős minden magyarért” Szabó Dezső-i alapelv szellemében gondolkozunk, és a – határmódosítás nélküli – nemzetegyesítés korszakos feladatának a megvalósításában készen állunk a cselekvésre.  Ezért hívunk mindenkit összefogásra.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ezúton meghívja Önt és Szeretteit az Ezeréves Határon tartandó, 2010. június 6-i megemlékezésünkre. A gyimesbükki római katolikus templomban 12 órai kezdettel adunk hálát Istennek a megtartatásért. Ezt követően ünnepélyes menetben vonulunk a Történelmi Határhoz, ahol du. 2 órakor a trianoni évfordulóra emlékezünk.

Egy a nemzet!

Nagyvárad, 2010. május 31.

Tőkés László
az EMNT elnöke,
EP-képviselő

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!