Tiltakozás – Liget projekt

Tisztelt Civil Összefogás Alapítvány !

Többször leírtam, hogy nem csak támogatom a Liget project megvalósulását, de elhatárolódok volt Kollégáimtól is akik nevüket adták ehhez a gyalázatos színjátékhoz ami most folyik a Liget kapcsán. Fel kell tennem a kérdést,  ezt is újra – hol vannak azok a T. Kollegák – Kolleginák akik mérvadó munkájukkal magas kitüntetésekben részesültek az utóbbi években ? Hol vannak azok a szakmai képviselők akik előállni tudnak, valós szakmai érvekkel, egy ámokfutó kalandor budapesti felelőtlenségeihez?

Kérdem én, hogy hol van, és mit mond Dr. Erő Zoltán, volt kollégám, aki Leuven Katolikus Egyetemén (is) végzett műemlékvédelmet, és talán közreműködik Karácsony Gergely stábjában, mint nem régen említett Főépítész?  Hol van, és mit mond Dr. Szikra Éva tájépítész, nemrég kitüntetett  ICOMOS kerttörténeti Bizottsági vezetője, vagy volt vezetője, volt műemlékvédelmi  osztályvezetőm, volt kollégám ? Hol vannak a bizottsági tagok ?  Hol van, és most mit mond Herceg Ágens – kitüntetett tájépítész- pagony tervező Iroda és az Ő Kollégái ? Hol vannak azok akik professzorok, és mit mondanak, pl. Prof Jámbor Imre aki tanszékvezetői, stb. pozíciókat töltött be – Szikra Éva egykori férjével is együtt küzdve a nemes célokért – aki legutóbb is szép kitüntetést kapott ? Hol vannak a szakmai érvek, vagy talán az ellenérvek ?

Hová tették T. volt Kollégáim az eszüket ?  Hová tették az ifjabb T Kollégák a szemüket, és eszüket ? Hová tűntek el a Liget Project eddigi nemzetközi elismerései ? Ha semmi nem számít, akkor azok ne avatkozzanak komoly dolgokba, mert ezek szerint azt sem tudják, hogy mit nem tudnak ! Egyébként hol vannak az építész Kollégák, a művészettörténészek ? Hová lettek, akik oly szépen tudnak megnyilatkozni a TV- ben, rádióban, és más eseményeken a szerepükben ?

Sajnálom, de felháborítónak tartom, hogy elbújnak, mert velük szemben viszont, azok a kevesek akik hivatásunkra építik politikai karrierjüket, nyíltan hirdetik magukat szakértő Kollégáknak.

               Ha nincsenek szakmai érvek akkor biztosan van jogi lehetőség, hogy alátámasztás nélküli magánakcióról van szó, és ezért mindenki a saját vagyonával feleljen ! Egy főpolgármesterként ügyködő valakinek azt a többséget kell képviselnie akik eddig is, dokumentáltan is megjelentek, tehát minket ( ! )  és az, hogy hány hangadót engednek be és kiket rekesztenek ki jogi kérdés kell, hogy legyen !

Egyre gyakrabban kell magyarázkodnom gyönyörű hivatásom miatt, de meg kell szólalni, és remélem leszünk még jó sokan !

Fiatalok ! Minket olyan nagyságok tanítottak éveken keresztül , akik megalapozták hivatásunkat, pl. Prof. Ormos Imre !!!! Ők adták hivatásunk szakmai alapjait !!! Fiatalok, hogyan álltok ezekkel a tanulmányokkal, mit tanultatok analógiaként ? Ő éppen szaktörténetre, a történeti kertekkel kapcsolatos alaptudásokat tanított nekünk. Olyan nagyságok éveken keresztül készítettek miket nem csak szakmára, de helytállásra is, mint pl. Prof. Mőcsényi Mihály, mint Balogh András festőművész – műtörténész, mint Hofer Miklós  Ybl díjas építész, és sorolhatnám oldalakon keresztül.

                   Nem hiszem, hogy szakmánk, hivatásunk, életcélunk megalázkodást kívánna most, most amikor ki szabad mondani gondolatainkat. Nem hiszem, hogy Brüsszelben jobb a szakma, nem hiszem, hogy a meg sem jelent szakma helyett mások kellenek „megmondónak”. 

                Röviden: mivel csakis önös érdekű politikai magánakciónak tekintem a tervezett beavatkozásokat, azt teljes mértékben elutasom, kérem a Liget Project megvalósítását !

Bp. 2020.09.29.

Tisztelettel: Kiss József, Kós Károly díjas, ny. táj – és kertépítész vezető, műemlékvédelmi szakértő, háromszoros Europa Nostra díjas, Műemlékvédelemért, Somogyvárért, Siklósért, stb. kitüntetésekkel elismert, több mint száz megvalósult helyreállítás vezető tervezőjeként is és mint budapesti lakos is az egész családom nevében !

 

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!