„Szuperkórház”

Tisztelt CÖF-CÖKA vezetősége!

Tökéletesen egyetértek dr. Temesszentandrási György szakmai véleményével és az abban leírtakat teljes mértékben támogatom. Jól ismerve a Szent Imre kórházat, mely kedvezményezettje volt egy UNIDO projektnek és a kórházi fertőzött hulladék biztonságos kezelését és elszállítását segítette fenntartható módon megoldani, megdöbbenve olvastam, hogy a Polgármester úr a kórházat javasolja szuperkórházként felújítani. Ez egy kivitelezhetetlen és ezért lehetetlen javaslat. Jóhiszeműen feltételezem, hogy ez nem a Polgármester úr szakmai javaslata. Ezt lehetetlennek tartom.

A fent említett szakmai véleményt más nemzetközi szinten elismert kórházak példájával erősítem meg. Így az M S Ramaiah Memorial Hospital, Bangalore, India és a Sunnybrook Health Sciences Centre at North York, Toronto, Kanada kórházak úgy működnek, hogy a betegek kezelése és az ezzel járó mozgatásuk, a beteglátogatók mozgása és a kórházi fertőzött és veszélyes hulladék szállítása nem keresztezik egymást. A sebészi műtők egy blokkban vannak, legyen az aszeptikus vagy szeptikus sebészet, csecsemő vagy baleseti sebészet. Az ellátó egységek különálló munkafolyosókon közelíthetők meg, és így tovább. Ez egy régi típusú, pavilon rendszerű kórházban még egy jelentős anyagi befektetéssel sem valósítható meg.

Tisztelettel
Dr Cs. Z., MD, PhD
Korábban a Human Oltóanyagtermelő és Kutató Intézet Vakcina Főosztályának igazgatója; Connaught Laboratories, termékfejlesztési igazgatója, Toronto, Kanada; az UNIDO környezetvédelmi osztályának igazgatója; ill a WHO System for the prequalification of vaccines for UN supply szakértője
________________________________________________________________________

Nagyon helyes, hogy a szuperkórház építése melletti kiállással megindult az aláírásgyűjtés.
Ugyanígy az atlétika stadion építéséről is indítani kellene hasonló aláírásgyűjtést!

Remélem, a Liget Projekt támogatására elindított aláírásgyűjtés nem kamu.
Jó lett volna azt is a köreinkben indítani!

Köszönettel: H.-né K.
________________________________________________________________________

Küzdeni kell. Bécsben most adták át a másodikat, az első már a kilencvenes években is működött. Egy pavilonos rendszerben katasztrófa a betegek mozgatása az egyik osztálytól a másikig. Szégyen, hogy a volt kórházigazgató presztízs okoknál fogva próbál keresztbe tenni. Ha másképp nem megy, írjanak ki népszavazást, de ne csak a budapestieknek, hanem a leendő kórházhoz tartozó Pest megyei helységekben is.
H.Zs.
________________________________________________________________________

Kedves Szellemi Honvédnők!

2008-ban a Gyurcsány-Bajnai kormány regnálása idején a tüdőtumoros súlyosan lefogyott testvéremet utaztatták a Szent-János Kórház és a Sebészeti Klinika között, miközben a kisműtét előtti koplalás után sem ételt sem folyadékot nem kapott 5-6 órán keresztül, amíg az őt visszaszállító mentőre várt. A súlyosan alultáplált beteg a várakozás ideje alatt infúziót sem kaphatott a Sebészeti Klinikán, mert nem volt szabad ágy, ahová lefektethették volna. Ez méltánytalan! Ezúton is köszönjük dr. Horváth Ágnes miniszter asszonynak. A testvérem ma már nem szenved, mert az eset után néhány nap múlva meghalt.

Természetesen aláírtam a támogató nyilatkozatot, és erre biztatok Mindenkit.

Üdvözlettel: E.P.
_______________________________________________________________________

 

 

 

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!