Szégyenteljes akció demokratikus rendünk és a magyar jogállamiság ellen

A Civil Összefogás Fórum megnyugvással vette tudomásul, hogy elbukott a liberálisok azon terve az Európai Parlamentben, miszerint ismét plenáris vitát tartsanak a demokrácia, a jogállamiság és az alapvető jogok magyarországi helyzetéről.

Elfogadhatatlannak tartjuk ugyanakkor, hogy Társaság a Szabadságjogokért Magyarországgal szemben a 7-es cikkely alkalmazását, hazánk uniós szavazati jogának felfüggesztését követelte az EP liberális frakciója által szervezett meghallgatáson.

Ezt nyílt támadásként értékeljük a magyar nemzet, és annak polgáraival szemben is.

A véleménynyilvánítás szabadsága a CÖF-CÖKA szerint is védendő értek, és fontosnak tartjuk, hogy konkrét, valós jogsértések kapcsán egyedi ügyekben a hazai jogvédők mindent megtegyenek a törvénytelen esetek felszámolásáért. Ennek elsődleges színterei azonban azok az élő és létező belső fórumok, amelyek hivatottak és alkalmasak a jogszerűség helyreállítására.

Amit azonban a külföldről pénzelt jogvédő szervezetektől és bértollnokoktól tapasztalunk a honi és nemzetközi fórumokon, az sokszor nem más, mint a magyar emberek többségének hátbatámadása, pénzmorzsákért a haza kiárusítása. A magyarok többsége szemében ezek a zsoldosok már régen a hiteltelenedés útjára léptek, érdekük és egysíkú narratívájuk mostanra már lelepleződött.

Szemben a neoliberális felfogással mi úgy gondoljuk, hogy nem csak Orbán Viktor magyar miniszterelnök közelmúltbéli beszédét és a civil szervezetek elleni hatósági fellépést, hanem a neoliberálisok azon kártékony gazdaság és társadalompolitikáját kéne górcső alá venni, amely többek között Magyarországot 2010-ben csőd közeli állapotba sodorta.

Magyarország alkotmánya a klasszikus liberális eszméket őrzi, és tiszteletben tartja az Európai Unió rávonatkozó, közösen elfogadott szabályait. Az Európai Unióban hangoskodó liberális frakció, amely ma már a neoliberális gazdaság eszméjének címzett és kárvallott hordozója, a tagországok közül kiragadva hazánkat, álügyekkel próbálja elterelni a figyelmet arról, hogy jelentős szerepe volt a közösségben kialakult gazdasági válság előidézésében.

CÖF-CÖKA Vezetősége

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!