Szanyi kapitány elsőként védte meg Sargentinit a CÖF-CÖKÁ-tól, hivatkozva a magyar demokraták többségére.

Tudjuk, hogy kivételezett helynek számít öt évig a választópolgárok pénzén Brüsszelben és néha itthon politikáról csacsogni. Különösképpen igaz ez, ha ezért megélhetési politikusként „csak” a hazát kell kiárusítani.

Tudjuk és látjuk is, hogy a nem mesebeli kapitány hajó nélkül legfeljebb a gumicsónakokon érkező gazdasági bevándorlókhoz kéredzkedhet fel.

Óriási szellemi erőfeszítést igényelhetett az amúgy is hajótörésre váró tengernyi észnek, hogy a magyar demokraták nagy többségű támogatásáról biztosítsa Sargentini asszonyt. Szanyi és az MSZP mögött álló demokraták vonzódása máig törpepárttá zsugorították pártja akolját.

Az önkéntes kapitány azonban hazárdjátékos, az eddigi piros trikóját most gyorsan zöldre cserélte. Vallja, hogy a megélhetése a legfontosabb, elkötelezettsége kapcsán Soros György garantálja mindenkor a mentőövet. A baráti NGO-k majd megfizetik a júdási szakértelmet.

Várható, hogy a pártja székházát elherdáló MSZP utasítást kap háttérfőnökétől, Soros Györgytől, hogy a renegátot, ha lehet, tartsa Brüsszelben. Ő azonban jobban tenné, ha a szolidaritását a holland gyarmatosítók leszármazottjai felé úgy gyakorolná, hogy 20.000-nél is több félrevezetett migráns ne fulladjon a Földközi-tengerbe.

Kapitány Elvtárs! A hajókolomp megszólalt, kicsöngettek!

Csizmadia László

 

A hivatkozott levél:
https://gondola.hu/cikkek/111940-Szanyi_doktor_levele_Judith_Sargentininek.html