Sajtótájékoztató

A június 7-i EP választások legfontosabb politikai üzenete az, hogy az emberek immáron szavazataikkal is megvonták a bizalmat a szocialista párttól, a szabaddemokrata párttól és a Bajnai kormánytól. Ezáltal a Bajnai kormány társadalmi támogatottsága megszűnt, és nem kérdés, hogy a demokrácia normái szerint távoznia kell. Ha a Bajnai-kormány ezek után is maradna, az egyértelműen azt jelentené, hogy a társadalom és a nemzet akaratát semmibe lehet venni.

Ez elfogadhatatlan! Véget kell vetni a posztkommunista korszaknak, amely lábbal tapossa a demokráciát! Ezekért a célokért hirdet újra nagygyűlést a CÖF június 14-re. Egyúttal felszólítja az ellenzéki pártokat, hogy a maguk eszközeivel tegyenek meg mindent az előrehozott választások kikényszerítéséért!  

Az uniós szavazás szerint a polgárok 80 %-a változást akar. Nem engedhetjük, hogy az adózási és egyéb megszorító intézkedésekkel a hátralévő pár hónap alatt eltereljék a figyelmet a háttérben felgyorsulva zajló eladósodásról és vagyonvesztésről. A győztes nemzeti erő lényeglátással, tettekkel állítsa meg a hatalommal visszaélő szűk oligarchiát! A képviselők azonnal oszlassák fel a Parlamentet, a Köztársasági Elnök Úr pedig írja ki az új választásokat!
Minden nap késéssel tovább süllyed a nemzet!

Kölcsey Ferenc írta ezeket a sorokat: „ mi a haza egyéb összvetartozó nagy háznép egészénél? Minden ily nagy háznépet saját nyelv, saját szokások, saját ősek, saját hagyomány, saját jó és balszerencse kötnek együvé, s választanak el egymástól… „

Úrnapján, június 14-én a Civil Összefogás Fórum az „összvetartozó nagy háznép egészét” szólítja meg.

Vegyük észre, hogy a társadalom és a gazdaság tönkretétele után a Bajnai-kormány most már a magyar családokat vette össztűz alá az adó- és egyéb álreformok brutális alkalmazásával A családok, amelyek a nemzet élő sejtjei, végveszélybe kerültek! Minden generációt megtámadtak!

A Civil Összefogás Fórum felkérte a Magyar Nemzetstratégiai Bizottságot, hogy dolgozzon ki civil nemzetstratégiát. A hozzánk csatlakozó jogtudósok (Kukorelli István, Samu Mihály, Zétényi Zsolt, Zlinszky János) dolgoznak az új alkotmányozási alapelveken, melyek egy jövőbeni alkotmányreform során biztosítják a népfelség elvének érvényesülését és gyakorolhatóságának biztosítékait! Ezt a munkát azért kezdtük meg, hogy a civil társadalomnak konkrét javaslatai legyenek, melyeket az új választásokon nyertes hatalom beépíthet a programjába.

A Civil Összefogás Fórum arra bíztatja mintegy 500 tagszervezetét, hogy olyan választási programra szavazzon, amely a nemzet közös érdekeit helyezi a középpontba. Meggyőződésünk, hogy szükség van egy „társadalmi szerződésre”, amely hosszú távra garantálja a civil kontrollt, és ugyanakkor a közjóért tevékenykedő kormány védelmét a nyilvánvalóan megújuló posztkommunista és liberális támadásokkal szemben.

Ha a jelenlegi illegitim kormány és az őket támogató, jól láthatóan kisebbségbe szorult MSZP és SZDSZ nem hajlandó a nyugati politikai kultúra erkölcsi elvárásainak megfelelően a hatalomról lemondani, akkor más módszerekkel kell követeléseinket érvényesíteni. Amennyiben az Országgyűlés nyári szünete előtt nem történik meg a Parlament feloszlatása és az új választások lehetőségének megteremtése, a Civil Összefogás Fórum minden hazafit arra fog bíztatni, hogy kezdődjenek általános sztrájkok és éljünk a polgári engedetlenség erkölcsileg elfogadható, alkotmányos eszközeivel.

Fricz Tamás    Csizmadia László    Piukovics Gábor    Simon János  Varga István

s z ó v i v ő k

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!