Sajtóközlemény

Visszautasítunk minden olyan törekvést, amely Magyarország  szuverenitása és a magyar kormány közjót szolgáló, a hosszú távú nemzeti érdekeket szem előtt tartó gazdasági, társadalmi intézkedései ellen irányul. Bízunk Európa népeinek szolidaritásában és az összeurópai szintű civil kontroll megvalósításában, amely közös érdekünk.
A demokratikus választásokon, kétharmadot meghaladó többséggel megválasztott magyar kormány mellé állva egyenlő elbánást, jogegyenlőséget és segítő együttműködést várunk az Európai Unió tisztségviselőitől és szervezeteitől. Ugyanezt kérjük az Amerikai Egyesült Államoktól, amely méltán büszke történelmi érdemeire a demokratikus intézményrendszerek kialakításában.
A történelem viharaiban mi, magyarok is helytálltunk. Évszázadokig védtük Európa végvárait, és számtalan hősi halállal járultunk hozzá a kommunizmus megdöntéséhez. Európa és a világ nem feledheti 1956-ot és a vasfüggöny lebontását!
A Civil Együttműködési Tanácskozás jelmondata Széchenyi  István örökbecsű mondása: „Nihil de nobis sine nobis – Semmit rólunk, nélkülünk.”
Itt az idő, feltámad a civil tenger, megmutatja erejét. Gyertek velünk!

A CÖF és a CET elnöksége

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!