Sajtóközlemény – Tiszta lapot!

Az alábbi kérdésekre várjuk az egyenes válaszokat:

  1. Az MNB monetáris politikája milyen veszteséget okozott a költségvetésnek, figyelemmel a hosszú ideig, mesterségesen magasan tartott jegybanki kamatokra?
  2. Jogilag és erkölcsileg elmarasztalható-e a Jegybank elnöke, hogy az adózást megkerülve, offshore cégben fialtatta vagyonát, miközben négy éven át az adófizetők pénzén 8 M Ft havi juttatásban részesült?
  3. Az államtól „független” bankelnök miként lehetett tagja az IMF kölcsönt három hét alatt, alku nélkül felvevő Gyurcsány – Bajnai összefogásnak?
  4. Miért nem jelezte előre a várható államcsődöt?
  5. Miért nem állíttatta le a Svájci Jegybank figyelmeztetése ellenére a devizahitelek folyósítását?
  6. Simor András MNB-elnök függetlenségét miért csak a magyar kormánytól követelte, miközben az IMF-et kiszolgálva támadta saját kormányát?
  7. Lesz-e következménye az ÁSZ azon megállapításának, miszerint 2008-2010 között Simor András üzleti titkokat szolgáltatott ki az IMF-nek?

Megdöbbenésünknek adunk hangot, hogy előre hozott utolsó megnyilvánulásainak egyikeként, az MNB köntösébe bújva cáfolta a magyar kormány államadósság csökkentő terveit, ezzel aláásva az ország gazdasága felé megnyilvánuló nemzetközi bizalmat.

Nem felejtünk és figyelmünk sem lankad, a civil kurázsi minden eszközével kitartunk egy széles körű utóvizsgálat eredményének megismerhetősége mellett.
Leltározzunk és számoltassunk el ezen a területen is! A Jegybank elnöke előbb számoljon el, mielőtt a régi megbízói által már bizonyára jól előkészített új állását elfoglalná.

Budapest, 2013. február 25.

CÖF Vezetősége

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!