Sajtóközlemény – Felhívás

A totális rendszereket elítélő emberek, fajra, nemre, hovatartozásra tekintet nélkül a vörös csillagot egy halált osztó, emberi jogokat megtipró rendszer jelképének tartják.

A Strasbourgi Nemzetközi Bíróság azon ítéletét, amely a Magyar Államot arra kötelezte, hogy fizessen 4000 eurót és körülbelül 1500 euró eljárási költséget annak az embernek, aki a magyar törvények tiltása ellenére a vörös csillagot nyilvános helyen viselte, erkölcsileg nem tudjuk elfogadni. Államunk vezetői nem érthetnek egyet a döntéssel, ebben őket megerősítjük.

Tudjuk azonban, hogy a nemzetközi jog kötelez. Ezért mi, polgárok, befizetjük a bírságot, ezzel is példát mutatva azoknak a jogtipró, kommunista rendszert kiszolgáló vörös csillagosoknak, akik a legdurvább embert alázó eszközöktől sem riadtak vissza, miközben közel százmillió embertársunkat küldték a halálba. Fenntartjuk véleményünket, hogy a náci horogkereszt mellett a vörös csillagot is örökre száműzni kell az emberiség jelképei közül. Mindkettő tömeggyilkos totalitárius rendszerek jelképe.

Jelen felhívásunkkal a magyar emberekhez fordulunk, akik keresztényként, cigányként, zsidóként már bőségesen megfizettek e diktatúrák gaztetteiért. Mi a bőrünkön is megtapasztaltuk, mit jelentenek az Internacionálé sorai: „A múltat végképp eltörölni.” „Semmik vagyunk és minden leszünk.” „Hát vesszen el, aki ellenáll.”

Kedves Strasbourgi Bírák! Ti is emlékezzetek – ha másra nem, azokra a felvételekre, amelyeken Berlin lakóépületeinek emeleteiről nőket dobáltak az utcára a vörös csillagot viselő katonák……

Gyűjtsük össze 10 centenként EUR-ban a bírságot, tartsunk egy nagygyűlést, és indítsuk el a zsákot Strasbourgba! Egységünket kifejezve tiltakozzunk minden totalitárius rendszer és jelkép ellen!

A befizetéseket 2012. július 15-ig a CÖKA Unicredit Bank ZRt
10918001-00000064-35950004 számú bankszámlájára várjuk.

A bírságot esetlegesen meghaladó befizetéseket előre meghatározott és közzétett jótékony célra, a magyar gyermekek javára használjuk fel.

Budapest, 2012. június 20.

CÖF-CÖKA, CET vezetőség

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!