Sajtóközlemény

A Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány biztosítja a magyar kormányt, hogy a rezsicsökkentésért tett intézkedései helyesek.

Az elmúlt időszak szocialista – liberális kormányzása pont az ellenkezőjét tette. A gáz árát majdnem háromszorosára, a villany árát pedig kétszeresére emelték. Nőtt a távhő-szolgáltatás ára is. Tették mindezt úgy, mintha a nagycsaládok megvédésére semmi eszközük nem lett volna. Cselekvőképtelenségükkel, hallgatásukkal és összejátszásukkal a külföldi nagytőke érdekeit szolgálták, segítve, hogy az energiaszolgáltatók a nyugat-európai alacsonyabb árszintek mellett Magyarországon a magas árakkal többszörös nyereséget realizálhassanak.

Cinikus az MSZP álláspontja: a párt először támadta, majd mellé állt a rezsicsökkentéshez. A legújabb verziójuk szerint pedig a FIDESZ-KDNP rossz módszert alkalmaz a lakosság érdekeinek megvédésében.

Az előző rezsim a módszerekig sem jutott el. A baloldali kormányzás sokat tett az emberek és a családok elszegényedéséért. Saját, egyéni érdekeik szerint privatizálták az energiaszolgáltatókat és a magyarokat kiszolgáltatták a multinacionális nagytőkének.

Elvárjuk a kormány és a parlamenti képviselők pozitív döntéseit, amellyel tovább támogatják a rezsicsökkentést. Szervezeteink mindenkor szolidárisak a magyar családok és emberek helyzetének folyamatos javítása mellett.

Budapest, 2013. március 13.

CÖF, CET Vezetősége

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!