Sajtóközlemény

A csatlakozók egybehangzó javaslatának eleget téve a CET a szervezetek egyetemes szövetségévé kíván alakulni, ezzel megteremtve jogi személyiségét.

Döntés született arról, hogy közösségünk felkéri az illetékeseket, vizsgálják meg a köztestületté alakításunk lehetőségét, ezzel garantálva a magyar civil társadalom intézményes keretek közötti nemzetszolgálatát.

A CET tagjai, ideológiai érdekektől függetlenül, a nemzetépítő kormányzati munka támogatásában és a politika civil kontrolljában érdekeltek. A csatlakozott szervezetek mögött álló több százezres közösségünk álláspontja, amit magyar alkotmány is megerősít, hogy az egyéni szabadságjogok csakis a közösségekben valósulhatnak meg.

A CET a Békemenet Egyesület és a Munkástanácsok Országos Szövetsége társulásával, valamint a Patrióta Európa Mozgalom kiteljesítésével olyan közösséggé vált, ahol a résztvevők a keresztény kultúra hagyományaira támaszkodva képviselni tudják a Kárpát-medencei civileket, munkavállalókat, vállalkozókat, egyházi civil szervezeteket, a tudományok képviselőit és nem utolsó sorban, a kisebbségi érdekek védelmét.

Nemzeti összefogással célunk a társadalom és a gazdaság megerősítése, identitásunk megőrzésével, a magyarság létszámának növelésével.

Egyenrangú nemzetként építői kívánunk lenni egy megújuló Európai Uniónak. Tenni kívánjuk ezt párt elfogultságoktól mentes, egészséges szellemű patriotizmussal.

Leányfalu, 2012. május

CET elnökség nevében:    Dr. Csizmadia László elnök

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!