Sajtóközlemény

A Civil Összefogás Fórum márciusban levelet intézett J.M. Barroso úrhoz, az Európai Bizottság elnökéhez. Nyílt levelünket a magyarországi médiumoknak is megküldtük.

Fontosnak tartjuk, hogy a válaszlevelet a magyarországi sajtónak eljuttassuk, azt is jelezve, hogy az Európai Bizottság elnöke érdemesnek tartotta a magyarországi civil társadalom véleményére választ adni.

A Civil Összefogás Fórumhoz eljuttatott levél, bár újdonságokat nem tartalmaz, de barátságos hangvétele és megnyugtató közlése rendkívül fontos a magyar polgárok számára. A levélből kiderül, hogy a magyar kormány, valamint az Európai Bizottság közötti tárgyalások eredményre vezettek és nem tükrözik vissza azt az ellenséges ellenzéki hangvételt, ami az Európai Parlamentben és egyes magyarországi pártok részéről megnyilvánult. A levél tartalma derűlátásra ad okot és igazolja a magyar kormány fáradozásait annak érdekében, hogy a nemzet szuverenitása a jövőben is fennmaradjon, miközben fontosnak tartja az európai közösséghez való tartozást. Örömmel vettük tudomásul, hogy az Európai Unió és a kormányunk által képviselt magyarországi polgárok kapcsolata ismét kiegyensúlyozottá vált. A kölcsönös kompromisszumok arra utalnak, hogy van jövője a nemzetek közös Európájának, amit a Civil Összefogás Fórum és a Civil Együttműködési Tanácskozás azzal is támogatni kíván, hogy rendületlen erővel szervezi a Patrióta Európa Mozgalmat.

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!