Román állami terrorizmus

Horváth Alpár
Román állami terrorizmus
– A Beke István ügy és a Noua Dreapta randalírozása margójára –

Vérlázító, fölháborító az, amit a román államhatalom a tegnap és ma megengedett magának!
Ha nincs székely terrorizmus, ők kitalálják, és „fabrikálnak” egyet, hogy etetni lehessen vele a magyar-székely vérre szomjazó ultra nacionalista és ultra fasiszta román embereket.
És mindezt a románok nemzeti ünnepe előestéjén!!!
Mintha látnám, hogy Brüsszel is, meg Washington is megveregeti a vállukat: „nagyon ügyes!”…
Mert most magyart gyűlölni, magyart verni, magyart csépelni Brüsszeltől Washingtonon át Tel-Aviv-ig – és íme, a kórushoz társuló román államhatalom is! – a legújabb divat. Orbán Viktort, az egyetlen európai uniós miniszterelnököt, aki betartatta a sáskahaddal („migránsok”) a schengeni határvédelemre vonatkozó uniós előírásokat, hol azért szidják Brüsszelben, mert nincs kalap a fején, hol meg azért, mert van…

A tegnap házkutatások zajlottak Kézdivásárhelyen a HVIM szervezethez tartozó tagoknál!
És mindent elvittek, ami szerintük „lőfegyver”: számítógépet, merevlemezeket… A felfordulásról és a szemétről, meg a lelki terrorról, amit maguk után hagytak a családoknál nem is beszélve!
És – az ügyvédi védelemhez, jelenléthez való állampolgári jogot bocskorral tiporva – letartóztatták Beke Istvánt 24 órára.
No meg lefoglalták a „fegyvereit”: számítógépet, merevlemezeket… És a terrorista előkészületre, december elsejei románellenes nagyrobbantásra előkészített „tortagyertyáit”… Ahogy a felesége beszámol erről a Facebook-os idővonalán: „magyar zászlót, vármegyés pólót, airsoftos éjjellátót, airsoftos szirénát, lejárt szilveszteri petárdát, tortára való fényszórót foglaltak le és vittek el, feltúrva mindent.”

És a Realitate TV-én, B1-en, Pro Tv-én élőben nyilatkozik a SRI szóvivője, hogy „hatalmas terrorista összeesküvést” lepleztek le és „hatalmas románellenes – a román nemzeti ünnepre időzített – terrorista robbantást akadályoztak meg”, mert résen voltak.
És ez történik 2015. december 1-én délután 16 óra magasságában…

Hol tartunk, kedves román államhatalom?
Ennyire hiányzik a román államnak a székely terrorizmus? Annyira, hogy – ha nincs, akkor – kitalál egyet???
Még azt is el tudom képzelni, hogy valahonnan egy atombombát is becsempésznek utólag az állítólag Beke István lakásán talált félelmetes arzenál (mint: számítógép, merevlemez) lefoglalt tárgyai közé, s aztán verések közepette ráveszik, hogy elismerje, hogy tényleg nála találták meg!

Hát idáig süllyedt a román önbecsülés???

A november 19-i megfélemlítési akció (lásd bővebben:
http://www.3szek.ro/load/cikk/86610/porig_alaztak_a_koncerten_szova_tesszuk) nem volt elég???

Ennyire nem tisztelik a saját nemzeti ünnepüket???

Az, hogy Beke István ártatlan, azért én a kezemet tűzbe merem tenni!!! Ha létezik szelíd ember a HVIM-es (egyébként kemény fából faragott, de nem terrorista) legények között, akkor Beke István az!

Akármit fognak – úgymond – „rábizonyítani”, már most ki merem jelenteni: hazugság és megrendezett dolog.

Anno, 1985 táján, amikor a szeku nálam „kilincselt” heteken át, hogy valahogyan bejussanak a lakásomba, hogy aztán majd valamit „ottfelejtsenek”, és aztán meglátogassanak és „megtalálják”, én saját készítésű fogazott kártyás „kulccsal” nyíló zárt készítettem az ajtómra, s hiába próbálkoztak az alattunk lévő szomszédból indított betörési-behatolási akciókkal, nem sikerült bejutniuk!
Mert akkor én is épp attól tartottam, amit most Beke Istvánnal szándékoznak elművelni!!!
A forgatókönyv szerint naponta jött egy kék Dacia, kiszállt belőle négy személy (mindezt a szomszédok beszámolóiból tudom!), egy szőke nő őrizte a kocsit, egy személy a földszinten „dokkolt”, hogy senki ne menjen fel közben a lépcsőkön, egy „körteszakértő” felfele menet minden emeleten nagy szakértelemre valló gyakorlottsággal egy mozdulattal kicsavarta a „villanykörtét”, a „kulcsár” pedig egy kilónyi kulcstömeggel próbálkozott az ajtón… Csak pechük volt. mert magyarországi mágneses zár volt szerelve a bejárati ajtóra, s azon nem fogott a román szakértelem. Aztán, amikor erről tudomást szereztem, elkészítettem a B-verziós saját tervezésű elektromos-elektronikus záramat. Így áthatolhatatlan lett az ajtó!
De ők akkor sem hagytak fel a tervvel, berendezkedtek az alattunk lakó családnál, s onnan „kivitelezték” a B-tervet. Az alsó szomszéd plafonjába fúrva – tehát nálunk padlóközelbe – elhelyezték a lehallgató berendezéseiket. (Ez 1990 után derült ki, amikor egy telefonszerelő az alsó szomszédnál szerelt, s aztán feljött hozzánk, s elmondta, hogy tudjunk róla: lehallgató készülékre utaló dróthálózatot talált az alsó szomszédnál!)
Hogy mi volt a terv akkor, csak sejtem. 1985-ben – épp Rétyen tanítottam – kiemeltek óráról (épp az V. osztályban volt magyar órám), s bevittek a szekura – Sepsiszentgyörgyre. S aztán elkészült minden, ami ilyenkor illik: 3 nézőpontból sztárfotó, ujjlenyomatvétel, nyilatkozatvétel arról, hogy mikor jártam Hargita megyében. Közben a feleségemet Stefanescu szekus tiszt „felügyelte” a munkahelyén!
Aztán megtörtént a szentgyörgyi ún. szoborrobbantás, amit – mérget mernék venni rá – szintén a szeku rendezett meg. Hogy miért? Ők tudják. De, hogy mi lehetett a céljuk, az abból sejthető, hogy 1990 után a „Romania Mare” című lapban úgynevezett „volt Kovászna megyei rendőrök” közzétettek egy cikket, miszerint a szobor felrobbantója én voltam…
A dologban csak az volt a kellemetlen, hogy a szoborrobbantásnak egy gyerek-áldozata volt, s a gyerek szülei e cikk megjelenése után meglátogattak, és számon akarták kérni rajtam a gyermekük halálát (egyébként joggal tehették volna, ha valóban én lettem volna a robbantó!), de nekik is elmondtam, – amit közben az árnyékra vetődött szeku is megtudott annakidején! –, hogy perdöntő bizonyítékom, „alibim” van arra, hogy én nem lehettem, mert nekem épp akkor volt főtanfelügyelői ellenőrzésem Rétyen (Tulit Ilona személyében), és az iskolai jelenléti napló is „dokumentálja”, hogy reggeltől kb. du. 3-4-ig (már nem emlékszem pontosan) én Rétyen tartózkodtam, de amit egyébként Kelemen Antal (azóta sajnos a Hadak Útjára tért) iskolaigazgatóm is tanúsítani tud.
No, így lettem én majdnem „terrorista”…
Csak az isteni gondviselés mentett meg!!!

Tehát, székelyek és magyarok! Vigyázzatok, a terrorista román államhatalom semmitől sem riad vissza, ha az érdekei úgy kívánják. Most pedig ők is fel akartak mutatni egy kis „domesztikus” terrorizmust, ha az már majd mindenütt Európában van. Ők sem akarnak lemaradni a „nagyok” mögött nagyon.

De az, ahogyan a román média most ezt az államilag tervezett és kivitelezett „terrorista”-ügyet tárgyalja, az a gyalázatnál is gyalázatosabb!
Már az is elhangzott, hogy még a bukaresti tűzeset is a magyarok számlájára írandó…

Kedves román kollégák? Ennyire gerinctelenek, és önbecsülés nélküliek tetszenek lenni???
Nem szégyellik magukat csak egy kicsit is amott (ha van) a lelkiismeretük legrejtettebb belső bugyrában???

Gyalázat! Szégyen! És ki védi meg az ártatlant? Holnap majd nálad „házkutatnak”, s ha egy bolhaparittyát találnak is, az egész világsajtó tele lesz vele, hogy a székelyek atombombával akarták fölrobbantani Bukarestet!!!

NO, DE ÁLLJON ITT AZ ÁLDOZAT FELESÉGÉNEK HÍRADÁSA ALÁBB. (Érdekes módon a feleségem az ő Facebook-oldalán olvasta, bár Beke Csilla nem szerepel az ismerősei között, de én – akinek az ismerősei között szerepel „Csilla Beke Igyarto” – hiába néztem az oldalát, nekem nem jelenítette meg a Facebook a Csilla bejegyzését!!!
Tehát ennyire messze nyúlnak a román állami terrorizmus polipkarjai!!! Hogy az ismerősei nehogy tudomást szerezzenek az ő (a SRI) gazemberségükről!!!)
Szégyelljék magukat mind, akik ebben a szennyes munkában benne vannak! És az Úristen ne legyen könyörületes hozzájuk majd a „végső elszámoláskor”! A SRI-s hazudozóktól a román média pórázon vezetett vagy önkéntes hazudozóin át a „fő értelmi szerzőkig” – a főkolomposokig!!!

És mindezidőközben Sepsiszentgyörgyön a román fasizmus élcsapata, a Noua Dreapta masírozott zsandár-felügyelet mellett (hogy hátha sikerül provokálni a székelyt), s aztán román hadigépeket, tankokat, páncélkocsikat, csapatszállítókat, ágyútalpakat lehetett látni kivonulni a városból a Gyöngyvirág utcán át, miután a provokáció kudarcba fulladt…

AZ ÁLDOZAT FELESÉGÉNEK HÍRADÁSA:

„Csilla Beke Igyarto
(kb. 7-8 óráva ezelőtt)

Négy helyen végeztek házkutatást, a cég székhelyén minősíthetetlen káoszt hagyva maguk után.
Saját bevallásuk szerint fegyvereket és pirotechnikai eszközöket kerestek, helyette laptopokat, merevlemezeket és más adathordozókat, magyar zászlót, vármegyés pólót, airsoftos éjjellátót, airsoftos szirénát, lejárt szilveszteri petárdát, tortára való fényszórót foglaltak le és vittek el, feltúrva mindent.
Alávaló módon vitték el Beke Istvánt a városból, egész napos étlen, szomjan tartás után, egész éjszakai kihallgatásnak vetették alá. Nem biztosítottak tolmácsot sehol, a jegyzőkönyvek csak románul íródtak, kötekedtek az ügyvéddel, aki nem mehetett vele.
Több mint tíz órás megfélemlítési akciónak vetettek alá, úgy a férjemet (számára nem tudni mikor ér véget), mint a családot!
Ez több mint zaklatás, ez lelki terror.
Hajnalban közölték velem, hogy visszatartási parancs van érvényben, majd kb. két óra elteltével, hogy 24 órás őrizetbevételt rendeltek el, ill. nem léphetek vele kapcsolatba ez idő alatt, de ezt már a tegnap este óta nem engedték.
Többszöri rákérdezésemre, hogy miért hurcolják, mi a gyanú, mi a vád, közölték velem, oly módon mintha tudnom kellene, hogy „terrorizmus asszonyom”!!!???
Ez még médiahack-nek is sok lenne!
A figyelemfelkeltés sikerült, a fiktív koholt vádjaikkal, a megfélemlítés csak undort és gyűlöletet ébresztett.
Az ártatlanság előjoga Romániában nem illeti meg sem az egyszerű székely embert sem egy Vármegyés vezetőt.”

Csak még egy mondat: „senkit sem illet meg, aki nem támogatja a román asszimilációs törekvéseket!”

***

Ezek után várjuk az RMDSZ, az MPP, az EMNT, az SZNT és a többi magyar és székely jogvédő erdélyi formációt, hogy miként reagálnak a román állami terrorizmus eme legújabb legfelháborítóbb koholt „rajtütésére”.
Még szerencse, hogy nincs halálos áldozat.
Mert még azt is eljátszhatták volna ezek a SRI-színészek. Azt, hogy – úgymond – fegyveres ellenállásba ütköztek, s kénytelenek voltak lőni… Például: halomra az összes HVIM-est…
De ezek után már bármi megtörténhet.

Kíváncsian várjuk a magyar kormány álláspontját és állásfoglalását is ebben az ügyben. Hiszen magyar állampolgárokról is szó van a HVIM-esek személyében és Beke István, a kiszemelt „főáldozat” személyében. De ha nem így lenne, akkor is elvárnánk, hogy Budapest megszólaljon ebben az ügyben!

Megvallom: nem ezt vártam az új, Ponta utáni román kormánytól. Több normalitást.
De a bemutatkozása: hányingert-keltő! És megvetést-gerjesztő!!!
Mert lehet a vármegyésekkel nem szimpatizálni, de ezen az alapon sem megengedett az emberi jogok ennyire koholt vádak menténi „bocskorral tiprása”. S ne haragudjanak, kedves román polgártársak, de a „csizmának” több a becsülete és az „önbecsülése” is. Ilyen gazságra csak a „bocskoros” martalóc képes!

Arra kérem ismerőseimet, hogy minél szélesebb körben osszák meg ezt a bejegyzést!!! És vigyék hírét a gátlástalan román állami terrorizmusnak! Email-ben is küldjék szanaszét a nagyvilágba, mert a román államhatalom a Facebook-ot is „moderálja”! (Lásd: hogy miért nem láttam és az ismerősöm bejegyzését! Vajon miért nem?)
Részünkről ez az egyetlen védelem és segítség, amit az ártatlan áldozatoknak nyújthatunk!

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!