REL együttműködések szervezésére is lehet pályázni

A pályázatra négy kategóriában lehet pályázni: 1) ingatlanberuházásra; 2) gépjárműbeszerzésre; 3) eszközbeszerzésre; 4) programszervezésre. Az igényelhető támogatás felső határa ingatlanberuházás esetén 6 millió, gépjárműbeszerzés eseté 4 millió Ft, eszközbeszerzés és programszervezés esetén 2-2 millió Ft. Ezen belül a projekt előkészítésre, műszaki ellenőrre, projektmenedzsmentre és nyilvánosságra fordítható összegek a kiírásban maximálva vannak.

Ingatlanberuházás keretében vásárlásra, beruházásra és felújításra is van lehetőség. Beruházást nem csak saját tulajdonú, hanem önkormányzati vagy egyházi tulajdonú ingatlanon is meg lehet valósítani, amennyiben az ingatlan használatára legalább a fenntartási időszak végéig (5 évig) szóló, írásos megállapodás van. Bérleti díj nem elszámolható. Gépjárműbeszerzés keretében használt, de 10 évnél fiatalabb gépjármű beszerzése is támogatható. Eszközbeszerzés keretében használati eszközökön túl, gépjárműalkatrészt, kerékpárt is be lehet szerezni. A projekt 2021. december 31.-ig valósítható meg, és 3-5 éves fenntartási kötelezettség terheli.

A pályázatra olyan egyesület, alapítvány pályázhat, akinek legalább 2019. évre vonatkozóan lezárt beszámolóval rendelkezik, székhelye vagy működési helye 5000 fő alatti településen van. Csak olyan tevékenységre lehet pályázni, amivel a pályázónak nyeresége nem képződik. Költségeket fedező bevétel (pl. működési hozzájárulás) nem kizáró ok. A pályázat elbírálása a civil szervezet eddigi eredményei, a helyi társadalmi hatás, és a területi kiegyenlítettség érvényesülése alapján történik. A pályázat 2020. augusztus 7.-ig nyújtható be, kizárólag elektronikusan, NIR-rendszeren keresztül.

A fenti pályázati feltételekkel kapcsolatosan közölt információk csak tájékoztató jellegűek. A pályázati felhívásról bővebben itt olvashatnak.

Forrás: http://nak.hu/szakmai-infok/agazati-hirek/videkfejlesztes/161-gazdasagfejlesztes/102062-rel-egyuttmukodesek-szervezesere-is-lehet-palyazni

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!