Programajánló – Pesti Magyar Színház

Különleges színházi csemegével vár a Pesti Magyar Színház

2015. október 2.

Legendás színészek közreműködésével állítja színpadra Arnold Wesker A konyha című darabját a Pesti Magyar Színház. Az előadás akadálymentesített: vakok és gyengénlátók számára audionarrációval válik teljesebbé az élmény.

Harminc ember összezárva egy étterem konyhájában. Szakácsok, cukrászok, pincérnők, séf, tulajdonos és takarító – harminc különböző sors, különböző származás, de egy cél mindenekfölött: hogy a vendég maradéktalanul elégedett legyen. Hőseink hús-vér emberek, akik szeretnek és gyűlölnek, simogatnak és marnak, meghunyászkodnak és lázadnak, azaz olyanok, mint akármelyikünk: csupán próbálnak boldogok lenni.

A konyha pompás szerepeket kínál a társulat tagjainak. A színészeknek mélyre kell ásniuk karakterük elemzésében, ugyanakkor precízen meg kell tanulniuk egy tömegkonyha működésének mechanizmusait is. Hogyan kell leadni a rendelést, miből áll a hollandi mártás, milyen késeket használ a húsos, milyen serpenyőben készül a laposhal – csupa olyan ismeret, amit el kell sajátítani ahhoz, hogy a konyha tökéletesen üzemeljen és a színházi illúzió teljes legyen.

A Pesti Magyar Színház Zalán János direktor vezetésével széles közönségréteg előtt szeretné kinyitni a színház kapuit, ezért a bravúros darabra legendás színészeket kért fel, akik a társulat tagjaival együtt konyhává alakítják a színpadot – és az egész világot. Az előadásban szerepet vállalt többek között a filmvászonról megismert Yu Debin, Tordy Géza, Kálid Artúr, Balsai Móni, Takács Géza, Hunyadkürti István és Eperjes Károly (képünkön).

A Sennheiser Audio Partner Kft.-vel együttműködve a színház vakok és gyengénlátók számára akadálymentesítette az előadást. Egy mobilalkalmazás és audionarráció segítségével a kihívással élők ép látású nézőtársaikkal együtt élvezhetik a színdarabot. Az élmény teljesebbé válik, hiszen nemcsak a színészek párbeszédét hallják, de az audionarrátor tolmácsolásában képet alkothatnak a színpadi mozgásokról, az előadás vizuális megoldásairól és a szöveg nélküli jelenetekről is. A kihívással élők számára az élmény már napokkal a színházlátogatás előtt elkezdődik: előzetesen megkapják a darab ismertetőjét, a jelmezek leírását, a karakterek jellemzését. És az előadás előtt színpadbejárás során érzékelhetik a díszletet.

Október 2-ától Önök is bepillanthatnak A konyha izgatott vágyaktól fülledt világába! A különleges színházi kalandhoz jó étvágyat kívánunk!

konyha_szorolap_sima_nyomda_ok5

csoportkep

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!