Polonia Nova Egyesület – választási program

Tisztelt Szellemi Honvédők!
Kedves Barátaink!

Jóleső érzés, hogy az önkormányzati választások kapcsán többen aktív részvételt mutatnak.
Természetesen annak külön örülünk, hogy a lengyel önkormányzati választás is felkeltette polgárságunk figyelmét.

A CÖF-CÖKA fontosnak tartja, hogy minél több magyar és lengyel polgár szimbiózisban segítse országaink barátságát és együvé tartozását.

A Polonia Nova Egyesület kérését teljesítve küldjük meg Önöknek programjukat.

Üdvözlettel
CÖF-CÖKA vezetősége

___________________________________________________________

Sutarski Szabolcs levele:

Kedves reménybeli barátom!

A lengyel-magyar barátság ügye iránt elkötelezett embereket (lengyeleket, lengyel származásúakat, vagy akár csak lélekben lengyel magyarokat) keresek az október 13-i lengyel nemzetiségi választásokra. Olyanokat, akik érzelmileg kötődnek a lengyel néphez, szellemhez, történelemhez, kultúrához (is) és fontos számukra a lengyel-magyar barátság ügye.

Feltéve, hogy lélekben lengyelként, esetleg a polonia tagjaként, lengyel nemzetiségiként magadra ismertél, kérlek, regisztrálj a lengyel nemzetiségi jegyzékbe, és 2019. október 13-án szavazz a lengyel nemzetiségi választáson!

Miért?

Édesapám, Sutarski Konrád az Országos Lengyel Kisebbségi Önkormányzat első elnöke és a magyarországi lengyelség ikonikus alakja, aki költőként, műfordítóként és közéleti személyiségként rengeteget tett a lengyel-magyar kapcsolatok ápolásáért és fejlesztéséért, a lengyel-magyar barátság elmélyítéséért, továbbá a magyarországi lengyelek illetve a lengyel nemzetiség jólétének a gyarapításáért.

Jómagam az Országos Lengyel Önkormányzat reménybeli eljövendő tagjaként csapatmunkában szeretném továbbépíteni édesapám életművét – olyan emberekkel együttműködve, akik a közjót tartják szem előtt az egyéni érdekek és személyes ambíciók hajszolása helyett. Fontosnak tartom, hogy minél több ilyen ember kerüljön be az országos önkormányzatba. Ehhez szükséges, hogy a jelölőszervezetem, a Polonia Nova Egyesület tagjai minél jobban szerepeljenek a választáson. (Én magam is szerepelek a Polonia Nova országos listáján.)

A Polonia Nova Egyesületben közös erővel megalkottunk egy választási programot, amely megvalósításával nemcsak a magyarországi lengyelek érdekében lehetne sokat tenni, hanem a lengyel-magyar barátság ügyét, éltetését is nagymértékben elő lehetne mozdítani. (Levelemhez mellékletként csatoltam e programot.)

Kérlek, hogy a szoros határidők miatt minél hamarabb vedd fel velem a kapcsolatot, hogy segíthessek neked a nemzetiségi regisztrációban, és útmutatót küldhessek a szavazással kapcsolatban.

Fontos tudnivaló még, hogy a lengyel nemzetiségi szavazáson való részvétel nem kizáró oka az egyazon időben és egyazon helyen zajló magyar önkormányzati szavazáson való részvételnek. Semmilyen hátránya sincs a dolognak, nem igényel plusz időt, energiaráfordítást, ugyanbban a szavazófülkében lehet a Polonia Nova jelöltjeire szavazni, mint ahol a helyi polgármester-jelöltre vagy a körzeti képviselőjelöltre.

A telefonom: +36 70 5496712; az e-mail címem: sutiszabi@gmail.com

Köszönettel:
Sutarski Szabolcs

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!