Olvasói vélemények

Tisztel CÖF!

Nagyon szomorú vagyok, hogy csak mintegy 11 000 aláírás jött eddig össze. Mi lehet ennek az oka? Teszem fel magamnak a kérdést.

  1. Érdektelenség
  2. A FIDESZ támogatóinak a többsége vidéken él, így közömbösek a Szuperkorház gondolatához?
  3. Elöregedett a FIDESZ tábor? Nem követik a napi politikát, a petició lehetőségét?
  4. A Momentum hogy tudott ennyi idő alatt összegyűjteni 200 000 aláírást a NOLIMPIA ügyében?

Sokkal nagyobb aktivitás kell, mert így 2022-ben lemaradunk.

Én magam részéről mindent megteszek családom és ismeretségi körömben. Sajnos nem látok nagy lelkesedést.

Abban a gigászi küzdelemben amit miniszterelnökünk megtesz a migráció és a népességnövekedési ráta ügyében úgy érzem magára van hagyva általunk, a FIDESZ tábora által. Pedig ezek olyan kérdések, amik több évtizedre, akár évszázadra meghatározzák a sorsunkat. Hol vannak a fiatalok? Hol van a lelkesedés e nemes célok mellett. Még akik haszonélvezői az intézkedéseknek, azoknak sem lehet nagyon hallani a hangját.

ÉBRESZTŐ!

Ha lesz Békemenet, értelmes célokkal aláírás gyűjtéssel kell demonstrálni elkötelezettségünket. Minden résztvevő kapjon aláíró ívet, és érezze köteleségének minimum 10 (vagy ennél több) támogató aláírás begyűjtését.

Sajnos az önkormányzati választás bár jól indult, de a végére kifulladt. Csak ellenzéki standokat óriáskivetítőket láttam tereinken és forgalmas csomópontjainkban, és ebben nem vagyok egyedül. Hol voltak a FIDESZ aktivistái?

Az ellenzék hibáját (Pl.: Gajda Péter) jobban ki kell használni, be kell mutatni. Hol tart a feljelentés, rendörségi vizsgálat ebben az ügyben.

Ellenzéki önkormányzatok adó emelései, ballépései miért nem kapnak nagyobb nyilvánosságot. Nem elég, hogy „Magyarország jobban teljesít”! Így ebben a formában ezt elcsépeltnek, kontraproduktívnak tartom. Az ellenzék röhög rajta, a mieink természetesnek veszik.

Ha bármit rosszul látok kérem jelezzék. Hátha közös gondolkodással előbbre jutunk.

Üdvözlettel: V.J.

_____________________________________________________________________

Tisztelt CÖF!

Érdeklődöm, szándékoznak-e, ha igen mikor, tüntetést szervezni az Újszínház és annak igazgatójának védelmében?

Nem szeretnék litániákat írni, hiszen szerintem mindenki tudja, érzi, bizony  kéne. Nagyon hamar.

Üdvözlettel
Á.K.K.
_____________________________________________________________________

Kedves Civil Összefogás munkatársak!

A múltkor kaptam egy emailt, ahol bemutatták hogyan ünnepelte Finnország függetlenségének 100 évfordulóját. Csak egy könyvtárt építettek, ahol tudás mező és könyvmennyország is van. Maga az épület impozáns és teljesen nyitott mindenki számára ingyenes. Úgy vélem, hogy a mi Liget projektünk bármelyik épülete méltó lenne arra, hogy „megünnepeljük”, hogy a Trianoni békediktátum nem tett tönkre minket, nem semmisítette meg hazánkat, kultúránkat és népünket, sőt hagyományaink mindebben segítségünkre voltak.

Nem keseregni építeni és előre nézni kell.

Köszönettel a sok-sok információért.

Kívánok áldott Karácsonyi ünnepeket és boldog, örömökben, egészségben gazda Új Esztendőt
T.E.

______________________________________________________________

Egészségpolitikai paradoxon a „budai Szuperkórház” kapcsán:

A jelenleg kerületekben és nagyobb városokban győztes Ellenzék nem érdekelt az egészségügyi rendszerünket átszervező reformban. Mindaminek részét képezhetné, egy olyan költséghatékony és egyszersmind jobb ellátást biztosító, különösen nagy létszámú – akár jóval millió feletti központi régió béli – lakosságot kiszolgáló u.n. „szuperkórház”, amely egy sor fővárosi, elavult, orvosbárók által vezetett kapirgáló domb kiváltását, végső soron bezárását tenné lehetővé.

Ugyanis: 1) ellenzékiként abban érdekelt, hogy a válság kitartóan elhúzódjék a remélt, országos, kormányzati hatalomra kerüléséig mindenképpen, hogy ne veszítse el e fontos kampány-témáját,és az tovább rombolja a politikai ellenfél kormányzat nimbuszát;

2) önkormányzati irányítóként pedig a központi, hatékony, korszerű ellátórendszer kialakítása helyett olyan helyi, szétszórt, hatékonytalan, ám a vezetésük alatt álló települések szakmai szempontokhoz természetszerűen nem értő lakossága számára jól kommunikálhatóan eladható, helyi, kis egységek, illetve (tekintet nélkül arra, hogy szükséges és észszerű-e?) „CT-t minden kerületbe” típusú demagógiák hangoztatása számára a kézenfekvő…

Gy.Gy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!