Olvasói levelek

Elismerem, hogy Szijjártó Péter lendülete (ki)küldetése és kreativitása lényeges különbséget jelent a korábbi magyar külügyminiszterek tempójához , eredményeihez képest, mégis  kiütközik néha- pl Frans Timmermans jelölését előkészítő elnöki döntés dátumának megismerésekor, hogy az EU-ban egyesült ” baloldal” legalább egy évvel korábban tudja mit akar, mi a célja és ennek érdekében milyen akadályokat kell az  útból elhárítani, milyen törvényeket, előírásokat  kell feltétlenül megváltoztatni ahhoz, hogy céljaikat elérjék.,, Úgy tűnik, m i még nem látunk ennyire előre, vagy nem vagyunk képesek előkészíteni a nagy ugrást .. A fiatalokban reménykedem. Ezért örülök a generáció váltásnak a tv-ben, rádióban, az újságok szerkesztőségeiben és a kormányban is.

N.I.
___________________________________________________________

Így már megértheted miért is van olyan nagy baj a nyugati társadalmakkal.

Van egy ismert példázat az 5 majomról, a létráról és a banánról

Kutatók egy csoportja 5 majmot zárt be egy ketrecbe. Középre egy létrát helyeztek, majd annak tetejére banánt.

Amikor az egyik majom felmászott a létrán a banánért, a kutatók egy vödör vizet zúdítottak a másik négy majom nyakába. Minden alkalommal amikor egy majom megpróbált felmászni a létrán, leöntötték a többieket hideg vízzel.

Hamarosan meg is tanulták a majmok, hogy aki fel mer indulni a létrán, azt meg kell akadályozni, le kell onnan verni, mert ha nem, jön a hideg zuhany az égből. Banán ide, banán oda, nem sok idő kellett rá, hogy egyik majom se próbálkozzon felmászni a létrán.

Ezek után a tudósok lecserélték az egyik majmot egy újra. Az új majom természetesen rögtön elindult a létrán, de a többi majom leverte, pedig már nem is kaptak hideg zuhanyt. Az új majom persze nem értette, hogy miért kapja a verést, de pár alkalom után megtanulta, hogy a létrán nem szabad felmenni.

Ezután lecseréltek még egy majmot és ugyanez történt. Elindult a létrán és rögtön kapott is érte. Tehát az előző új majom is részt vett a verésben, holott nem tudta a miértjét, hiszen ő sosem kapott vizet a nyakába. A harmadik, negyedik és végül az ötödik majommal is megismétlődött ugyanez a történet.

Noha egy sem volt már köztük az eredeti 5 majomból, egyikük sem kapott hideg zuhanyt soha, mégis összeverték azt, amelyik megpróbálta megszerezni a hőn áhított banánt…

Egyik sem tudta, miért nem lehet felmászni arra a létrára. Egyik sem értette, miért nem lehet elindulni a banánért.
Mégsem másztak fel érte.

Miért? Ha megkérdeznénk őket és tudnának beszélni, valószínűleg ezt válaszolnák:
“Nem tudom. Egyszerűen errefelé így működnek a dolgok.
Mert ez mindig így volt és ezt így kell csinálni.”

Az értelmes, gondolkodó ember időről időre felteszi a kérdést önmagának: miért teszi azt, amit általában tesz, léteznek-e más utak, más megoldások is? Jó-e, ha mindig csak a régi, kitaposott utat követi? Ki mondta azt, hogy ez így jó, és miért? Ki döntötte el? Létezik-e egy másik világ a saját kis világán kívül? Netán jobb, szebb, élhetőbb?

A bal-liberális azonban nem gondolkodik. Őt már szocializálta a szocialista közössége. Nem gondolkodik, gondolkodjanak helyette a vezetői. Ő majd teszi amit mondanak. Engedelmesen, mert az a liberális (és/vagy) szocialista elvtársak elvárása. És különben is – még a többiek agyonvernék, ha ellenkezne.

A liberális, akár csak a baloldal teljes népe, nem meri megkérdezni, miért is nem lehet felmászni azért a csábító banánért. Csak ülnek lenn a létra alatt és valódi ok nélkül megtámadnak bárkit, aki meg merészeli kérdőjelezni a “törvényt” – legyen az bármi…

A bal-liberálisok mind ott ülnek egy létra alatt, és meg akarnak verni mindenkit, aki az EU által elvárt dolgokkal nem ért egyet. Függetlenül attól, hogy egy szót sem értenek abból, hogy mi is történik valójában.

Jól szocializált majomként ülnek a létra alatt, és -bár maguk sem tudják megmagyarázni, miért- ősellenségnek tekintik azokat, akik nem úgy viselkednek, ahogy a baloldali politikusaik meghatározták.

Persze szeretnének jobban élni, szeretnének továbbra is biztonságban élni, szeretnének szabadon élni egy szuverén országban – de az elvtársak megtiltották, tehát minden erővel meg kell akadályozni hogy úgy legyen.
Mert a bal-liberális közösség érdeke (bármit is jelentsen ez) így kívánja.

Ott ülnek makogva a létra alatt, és gyűlölik mindazokat, akik minden erőfeszítésük ellenére mégis felmásztak a létrán.
Mert a szívük mélyén ők is fel szeretnének mászni. De gyávák ahhoz, hogy megpróbálják. Tehetségtelenek ahhoz, hogy megcsinálják. Inkább vérben forgó szemekkel, irigyen gyűlölik azokat, akiknek sikerült – és még nagyobb erővel próbálják levadászni azokat, akik elindulnak a létra felé. (by L.W.L.)

I. R.
_________________________________________________________________

Rövid kis videókkal, összeállításokkal az ellenzék hazugságait / röhögve hívnak mentőt, tűzjelzót nyomnak….,sírva verésről kommunikálnak fetrengve a földön./ leleplezni,  ezeket terjeszteni. Állandó egymás marásáról tájékoztatni, vajon hogyan tudnának közösen kormányozni?????.

Valós kérdésekkel nem foglalkoznak, csak gyűlölet, kritizálás ömlik a szájukból, de megoldást nem mutatnak…
Külföldi eus képviselőknek is eljuttatni az anyagokat!
Minden EUS országnak megküldeni a migráció következményeinek összegyűjtését.
Párhuzamos társadalom nem létezik, beilleszthetetlenek, hódítók a migránsok, az elpusztítóink.
Normális politikusok nyilatkozatait összegyűjteni az együtt élhetetlenség problémáiról.
Buzdítani a többi országot, hogy  konzultációt folytassanak le migráció ügyben.
Hirdetni, hogy az ENSZ legújabb aljasságait hányan utasították el.

Minden jót!  Üdvözlettel: H.-né
______________________________________________________________________

 

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!