Olvasói levelek

Tisztelt Civilösszefogás Fórum!

Az M5-ön nem rég az „Ez itt a kérdés” műsorban a lengyel filmekről esett szó. A lengyel történelmi filmek egy része a lengyel hősi múltról és dicsőségről szól. Néhány évvel ezelőtt, talán 2011. július 22-én a Szent Adalbert templom alapkő letételénél emlékeztek a XI. kerület nemzeti érzésű polgárai az 555. évfordulóra, ahol Dr. Simicskó István ünnepi beszédet tartott. Fölmerül, nem kellene-e az Egri Csillagokhoz hasonlóan egy filmet készíteni erről a nagyszerű nándorfehérvári győzelemről, amihez a déli harangszó is kapcsolódik. Nagyon jó filmnek tartottam a „Szabadság szerelem” c. filmet. Sajnos a rendezője, Andrew Vajna azóta eltávozott az élők sorából. Ő már készített is egy forgatókönyvet a Nándorfehérvári diadal megfilmesítéséről, amit a liberális körök elutasítottak. Volt még korábbról is egy-egy hazafias film: pl. a „Rákóczi hadnagya”, vagy a „Föltámadott a tenger”, de ezeknél is a valóság rosszul végződött. Szeretném megkérdezni a véleményüket, látnak – e lehetőséget arra, hogy a Nándorfehérvári diadalt megfilmesítse az ország. Bán János Mórnak van egy többkötetes könyvsorozata a Hunyadiakról. Kedvenc színészem, Richard Gere (és nem gíír, ahogy a tudatlan média említi a nevét, hiszen apai oldalról ő magyar ősökkel rendelkezik) játszhatná pl. Hunyadi Jánost. Ő volt az, aki egy nemrég elhunyt, Amerikában dolgozó Zsigmond Vilmos magyar filmrendező hatására együtt meglátogatták Egert, s tiszteletüket fejezték ki a magyar hősök előtt. Az akkor vesztes törökökkel, azt hiszem, meg lehetne egyezni, hiszen nemrég egy török műfordító török nyelvre is lefordította Gárdonyi Géza regényét, az „Egri Csillagok”-at. A háborúskodások után jöttek rá a törökök, hogy a magyar nemzet nagyon is közel áll hozzájuk. Ők is, mi is Attila unokái vagyunk. A 80 milliós Törökország diplomáciai előkészítés után megértheti, miért fontos nekünk magyaroknak ennek a filmnek az elkészítése. Pont a nyugati  nagyhatalmakkal és a kis-antanttal szemben. A déli harangszó megkondulása is ezt támasztja alá. Nándorfehérvár nevével kapcsolatban idézem Kiss Lajos „FÖLDRAJZI NEVEK ETIMOLÓGIAI SZÓTÁRA” ‘Belgrád’ szóelemzését: „A m. R. (=magyar nyelv-emlékbeli) Nándorfehérvár minden bizonnyal ‘Bolgárfehérvár’ értelmű. A nándor népnévben a dunai bolgárok onogundur (=onogundur) nevének egyik változata rejtőzhet. Ez utóbbi az onogur (=onogur) (l. Hungária a.) képzett alakja.” A ‘Hungária’ szóelemzése: ” ‘Magyarország’ …..Tövében a török onogur (tkp. ‘tíz törzs’ ) népnév rejlik”.

Egyébként az a véleményem, hogy a legutóbbi 150 év alatt tudatos deheroizáció történt Magyarországon: pl. a Rákóczi térre telepítették a „kurucok”-at, Nándorfehérvár nevét a hazai téren is Belgrádra változtatták, hogy a legnagyobb győzelmünket is el vegyék tőlünk, holott Bécset sem Wien-nek mondjuk. A hivatkozás sántít, amikor nem Fiuméről, hanem Rijekáról beszélünk. A magyar honfoglalás kiinduló pontja az Alpár mezei ütközet volt, az „alpári” elnevezés pedig ma már teljesen természetes. A magyar őstörténet kérdésében teljesen egyetértek  Dr. Kásler Miklós Professzor úrral. Ez a történelemhamisítás is a deheroizáció fellegvára.

Üdvözlettel
Sz.L.
nyugdíjas fizikus
_____________________________________________________________________________________________

T.Cím!

Azért javasoltam a negativitás-pozitivitás köztudatba hozását, mert a negativitásból minden gyűlölködés, anarchia stb. érthetően levezethető. A pozitivitásból pedig minden építkezés, szociális együttérzés stb. És ezek között a fogalmak között a fiatalok is könnyebben eligazodnak, könnyebben megértik. És megláthatja mindenki, hogy miért erőltetik egyes hírforrások folyamatosan a negativitást.

Jó munkát kívánok!
Üdvözlettel
P.M.
___________________________________________________________________________________________

Évértékelő 2020.

 

Évszázadott fogott össze,

minden gyászt, minden sikert.

Pontosan, nyíltan, precizen,

egy órából épp kitelt.

 

Összefoglalta s kitárta

a múlt sötét ablakát, –

 mint kelő nap, a magyarság

élte a csonkolt hazát.

 

Mindent átélt ez a nemzet,

amit ránkmért Istenünk,

de mialatt vezekeltünk,

felemeltük a fejünk!

 

Világos az utunk, készen

stratégia, taktika,

ha elszántan végrehajtjuk,

nem lesz benne sok hiba!

 

Magyarország nekünk első!

Legyen példa ez a nép,

hogyha bízva Istenünkben

az elvállalt útra lép!

 

Köszönöm, hogy meghallhattam

minden szavát, mondatát!

Hajrá, hajrá Magyarország!

Veled szebb lesz a világ!

 

Kalocsa, 2020. 02. 16. 17:30. SZLD.

_____________________________________________________________________________________

 Kedves Barátaim!

Ugyanezt csinálják Pulán,/ JOBBIK/   a 162 felnőtt lakossal RENDELKEZŐ fészekalja FALUBAN,
AHOL A POLGÁRMESTER ÉS AZ ALPOLGI

33 MILLIÓT SZAKIT KI

A FALU KÖLTSÉGVETÉSÉBŐL 5 év alatt!++!
Hátul középen az ötletgazda vigyorog: Orbán fizeti őket és : képaláírás:
„Mi  nem vagyunk olcsók! Minket jól meg kell fizetni.”

 

 

 

 

 

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!