Olvasói felhívás

Én, Dupka Nándor, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség Ifjúsági Szervezetének elnökeként ezúton szeretném bejelenteni, hogy 2014.szeptember 11-én (csütörtökön) 18.00-tól figyelemfelhívó tüntetést kívánunk tartani a Bem téren található emlékműnél a kárpátaljai magyar férfiak háborúba behívása ellen.

Továbbá szeretnénk felhívni a világ figyelmét arra, hogy Kárpátalját humanitárius katasztrófa fenyegeti, illetve várható a szélső jobb oldal aktív retorziója a kárpátaljai magyarok és más nemzetiségűekkel szemben.

Jelen helyzetben kérni fogjuk haladéktalanul, hogy adják meg Kárpátalja számára az 1991-es népszavazás eredmény alapján az autonóm státuszt Ukrajna keretein belül.

Továbbá szeretnénk Hágai törvényszék elé állíttatni minden ukrán politikust aki felelős emberiség ellen elkövetett bűncselekmény alapos gyanúja miatt, konfliktust generált nemzetiségek között és durván visszaélt a beosztásánál fogva.

Szeretnénk felkérni a nemzetközi békefenntartó erőket, hogy fegyverezzék le az erőszak szervezeteket, terrorista csoportosulásokat.

Szeretnénk felkérni az ENSZ BT-t, hogy nemzetközi felügyelet alatt jöjjön létre egy új vezetés Ukrajnában, aminek a segítségével garantálva lennének a kisebbségi jogok, véget érne a háborús szembenállás, a testvérharc, vagyis a polgárháború, decentralizálódna a hatalom.

És ami a legfontosabb együtt tudnánk munkálkodni, nemzetiségtől függetlenül, egy boldogabb jövő felépítésén, elkerülve annak a veszélyét, hogy kitörne egy harmadik világháború.

Tisztelettel

Dupka Nándor

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!