NYÍLT LEVÉL Joseph Daul úrnak, az Európai Néppárt elnökének

Kedves Európai (Nép)párt, több tiszteletet a magyar embereknek!

Miután az Európai (Nép)párt úgy állapodott meg a magyarországi nagyobbik kormánypárttal, hogy korábbi osztrák mintára három képviselőjét küldi hazánkba a vitás kérdések elsimítására, abban bízhattunk, hogy a Néppártban elindult egy lassú józanodási folyamat és az egykor szebb napokat megélt politikai közösség belátta, hogy hibázott és barátságosabb hangot kíván megütni.

A fentieken felbuzdulva Dr. Csizmadia László, a 10 éve alapított Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapító-szóvivője, Dr. Fricz Tamás, alapító-szóvivő és Dr. Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője – több száz magyarországi és határon túli civil szervezet képviseletében – megkeresték levélben Joseph Dault, a (Nép)párt elnökét abból a határozott célból, hogy az EPP Magyarországra érkező három tagjával találkozhassanak Budapesten.

Az egyeztetés kezdeményezésének célja az volt, hogy a jogállamiság és a civil társadalom fontos magyarországi fejleményeinek kérdésében a CÖF képviselhesse, kifejthesse az önszerveződő, a közjó érdekében tevékenykedő magyar nemzeti érzelmű civilek álláspontját Herman Van Rompuy, Wolfgang Schüssel és Hans-Gert Pöttering előtt.

Civil közösségünk időközben úgy látja, hogy Joseph Daul nem méltó és nem alkalmas arra, hogy az érintett találkozó lebonyolításában közreműködjön. A legfrissebb felmérések szerint az EPP támogatottsága zuhanóban van, a pártcsalád mostani vezetése szemlátomást képtelen megállítani a súlyos erodálódási folyamatot. Talán emitt is döntött úgy a háromfős delegáció, hogy az európai parlamenti választásokig nem kíván, vagy nem mer Magyarországra jönni, amit természetesen csalódással kell konstatálnunk.

Ami pedig az EPP vezető politikusainak a magyar embereket sértő megnyilvánulásait illeti, azokat határozottan vissza kell utasítanunk és reméljük, hogy kemény politikai büntetésüket hamarosan megkapják az európai emberektől a közelgő sorsdöntő EP választáson.

CÖF-CÖKA vezetősége

 

 

 

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!