Nyílt levél

Azonnali hatállyal mondjon le az Európai Bizottság alelnöke!

Jourová asszony kecskére bízta a káposztát!

Magyar Gábor EU bizottsági jelölése nyílt, elfogult, politikai támadás a legitim magyar kormány ellen

Mint ismeretes, a Magyarországgal foglalkozó idei jogállamisági jelentést előkészítő delegáció kapcsolattartójának Magyar Gábort, az Európai Bizottság egyik főigazgatóságának munkatársát nevezték ki.

„Magyar Gáborral nem az a probléma, hogy Magyar György ismert baloldali ügyvéd-politikus fiáról van szó. A kinevezés attól botrányos, hogy a Magyar Gábor nem egy független uniós tisztviselő, hanem a valóságban egy izgága baloldali politikai aktivista” – értékelte a helyzetet Deutsch Tamás, aki a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációjának vezetőjeként a tegnapi napon arról adott tájékoztatást, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselői levéllel fordultak az Európai Bizottsághoz, mert álláspontjuk szerint a bizottság Magyar Gábor személyében egy „virtigli baloldali politikai aktivistát” nevezett ki a Magyarországgal foglalkozó idei jogállamisági jelentést előkészítő delegáció kapcsolattartójának. A politikus hangsúlyozta azt is: Magyar Gábort, „nyilvánvaló elfogultsága miatt” az Európai Bizottságnak, illetve Vera Jourovának azonnal vissza kell hívnia, és nyilvánosan garantálnia kell végre az elfogulatlan eljárást.

A CÖF-CÖKA korábban Jourová bizottsági alelnök részére küldött megkeresésünkre adott válaszában arról biztosított, hogy Ő személyesen, valamint a Bizottság tagjai is nyitottak és ösztönzik a rendszeres párbeszédet az összes európai állampolgárral és civil társadalmi szervezetekkel.

Mint arra korábban is felhívtuk a figyelmet, az Európai Unióról szóló Szerződés 17. cikke alapján az Európai Bizottság tagjait általános alkalmasságuk és európai elkötelezettségük alapján, olyan személyek közül kell kiválasztani, akiknek függetlenségéhez nem férhet kétség, illetve feladatainak ellátása során a Bizottság teljes mértékben független. Magyar Gábor jelölésével a jogállamisági jelentést előkészítő delegáció kapcsolattartójának most már kijelenthetjük, hogy Vera Jourová, úgy is mint az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős biztosa és úgy is mint a testület alelnöke alkalmatlan, elfogult és velejéig gátlástalan.

Ezek alapján Magyarország meghatározó civil közösségeként a CÖF-CÖKA is felszólítja az Európai Bizottságot Magyar Gábor azonnali visszahívására, illetve ezzel egyidejűleg követeli Vera Jourová bizottsági alelnök azonnali lemondását.

a CÖF-CÖKA vezetősége

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!