Neurotikus európai vezetés kontra migráció – hogy ebből mi lesz?

Őry László írása
Manapság már összejöveteleken, társasági életben, baráti beszélgetéseken, sőt baráti sörözéseken is fő téma a migráció, és annak következményei, amiknek ma már mindennap szemtanúi vagyunk, ki közvetlenül, ki pedig közvetetten. Annyi feszültség és negatív impulzus ér manapság minket ebben a témában, hogy én most szeretném egy kicsit „humorosabb” oldaláról megközelíteni a „nagyméltóságú” EU tehetetlenkedését ebben a témában. 
"Igen, köztudott alkohol és agresszió problémáira már a külföldi sajtó is felhívta a figyelmet, amikor „nagyhercegnek” jelölték alattvalói az Európai Bizottság élére." / Forrás: worldpress.com„Igen, köztudott alkohol és agresszió problémáira már a külföldi sajtó is felhívta a figyelmet, amikor „nagyhercegnek” jelölték alattvalói az Európai Bizottság élére.” / Forrás: worldpress.com
Egy baráti beszélgetés közben, a sokadik sör és némi házi pálinka után hangzott el az a megállapítás, hogy az Európai Unió vezetése ebben a témában is, és sok más korábbi kérdésben is „neurotikusan brékes”. 
Hogyan jutottunk erre a következtetésre?
A rádióból éppen a nyolcvanas évek budapesti underground zenekarjainak briliánsa, a NEUROTIC „Brék” című zenéje szólt. Aki még emlékszik, az tudja, hogy óriási szövege volt ennek a számnak, és maradjunk abban, hogy zeneileg is elég jól szólt, még ha csak demón, de akkor is, anno a 80-as évek végén, és a 90-es évek elején.
A beszélgetés éppen magáról a „Nagyhercegről”, azaz Jean Claude Junkerről, az Európai Bizottság elnökéről szólt, aki önmagát képzeli és hívatja „Nagyhercegnek”, amikor megérkezett a NEUROTIC „Brék” című zenéje.
A „Nagyherceg” szerint be kell fogadni mindenkit, na és persze szeretni mindazokat, aki az Európai Unióba törekszenek jelenben és jövőben. A „Nagyherceg” szerint ez a megoldás, és punktum.
Ebben a pillanatban hangzott el a tökéletes jellemzés:
Gyerekek ez az ember „neurotikusan brékes”
Nagyon jó, és közel áll az igazsághoz, hiszen „nagyhercegünk” nagyon úgy tűnik, hogy értelmi és érzelmi problémákkal küzd, ami jellemzője a neurotikus embereknek. Ráadásul szeret brékelni, na, jól van, ha nem is brékelni, de ide-oda imbolyogni, amikor éppen alkoholfüggőségével küzd, ami köztudott.
Igen, köztudott alkohol és agresszió problémáira már a külföldi sajtó is felhívta a figyelmet, amikor „nagyhercegnek” jelölték alattvalói az Európai Bizottság élére.
Az európai nép által meg nem választott agresszív „Nagyherceg”, miközben szeretetre és befogadásra buzdít minket, addig ő barátilag pofon vágta és lediktátorozta Magyarország Miniszterelnökét, Orbán Viktort. Azt az Orbán Viktort, akinek egyébként a „Nagyherceg” sem emberként, sem politikusként a nyomába sem érhet, mert amíg az egyik egy szánalomra sem méltó, alkohol problémákkal küzdő és agresszív bohóc Európa élén, addig a másik egy komoly ember, nagyformátumú politikus Magyarország élén, aki most Európának is példát mutat, hogyan kell felelősen, komoly európai politikusként gondolkodni és cselekedni az újkori népvándorlás kezdetéről, és jövőjéről.
Ezért is választottuk nagyon sokan őt, és a Fidesz-KDNP-t országunk vezetésére 2010 után 2014-ben újra.
Az Európa élén álló, alkohol problémákkal küzdő, agresszív „Nagyherceget”, vagy éppen az iskolázatlan, még érettségi vizsgával sem rendelkező Martin Shulcz-ot, az Európai Tanács elnökét viszont nem választotta meg semelyik nemzet népe sem.
„Mielőtt megszülettem, már megalakultam, úgyhogy feloszlatni többé nem lehet” – énekli a Neurotic együttes tovább a Brék című számban, és ez ő rájuk és gondolkodásukra is nagyon igaz, legalábbis szerintük.
Minden józanul gondolkodó, értelmes európai ember látja, hogy óriási a tétje annak az újkori népvándorlásnak, amelynek még csak a kezdetén vagyunk.
Éppen ezért félelemmel tölt el, hogy ezekben a történelmi időkben, amikor saját, gyermekeink és unokáink európai jövője, sőt megmaradása a tét, akkor Európa élén bohócok, hozzá nem értő, iskolázatlan alakok pöffeszkednek, ráadásul valószínűleg egy átlagos európai embernek elképzelhetetlen nagyságrendű fizetéskért.
Talán fel kellene kérni „Nagyherceget” a következő Harry Potter film főszerepére, és többi nagyképességű politikustársának mellékszerepet kínálni, hogy ott éljék ki neurotikus tulajdonságaikat, és ne Európa élén tetszelegve ezekben a történelmi pillanatokban a mi, gyermekeink és unokáink kárára.
Fogadjunk, hogy nyomnának egy break táncot Fletóval, úgy „neurotikusan brékesen”, miközben Európa a vesztébe rohan. 
Őry László, a KMKE elnöke
Szerző
CÖKA

“Neurotikus európai vezetés kontra migráció – hogy ebből mi lesz?” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. ennek a se vége-se hossza áradatnak a következményeit minden józan gondolkodású ember fel tudja mérni: az európai kultúra megsemmisítése.
    (a fejlett egyiptomi kultúrának is az arabok beáramlása vetett véget)
    Nekem az az érzésem a tesze-tosza európai vezetést látva, hogy valamilyen módon érdekeltté tették őket minden idegen befogadására.
    De a népek-nemzetek nem ezt akarják! Vagyis ellenállást kell tanúsítanunk, nagy baj van/lesz, ha nem tesszük!

  2. Az egész EU egy nagy tragédia! Juncker, Schulz, Verhofen és társaik nem ilyen felelősségteljes pozíciókba illenek, hanem neurológiai klinikára. Mostani viselkedésükkel az EU végét idézik elő. Hogyan kerülhettek ilyen figurák vezető pozíciókba, számomra érthetetlen.

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!