Mert nem csak egy zongora

Az elmúlt hetek szomorú, elkeserítő magyarországi híre, hogy a Keleti pályaudvar Lotz termében álló zongorát ismeretlen elkövetők szétverték. Ezért javasoljuk, hogy teremtsük elő együtt a forrást egy másik zongorára.

Ha valaki nem tudná miről van szó.

Havonta párszor megfordulunk a pályaudvaron s egyik alkalommal, úgy fél évvel ezelőtt vettük észre, hogy a Lotz Károly terem sarkában ott áll egy zongora. S bárki játszhat rajta. S onnantól kezdve, amikor arra jártunk majdnem mindig vidám zongoraszó kísérte utunkat. Álmunkban nem gondoltuk volna, hogy ilyen sokan tudnak ilyen szépen játszani.

Örömöt szereztek saját maguknak, s közben örömöt adtak. Önzetlenül, minden kötelezettség nélkül. Zenéltek itt gyerekek, láttunk öltönyös urat, aki letette az aktatáskáját s úgy muzsikált. Rendőrök négykezest játszottak rajta. Az, hogy ennek a zenélésnek határon túl is híre ment, s még Japánban is hallottak róla, csak hab a tortán.

Ezt a közös örömöt vették el tőlünk magukból kivetkőzött…

Nem, nem bántjuk az állatokat, azok ilyet nem csinálnának. Ez a söpredék, ez a csőcselék jellemzője. Reméljük, a hatóság megtalálja a senkiháziakat.

Ellenben arról szólnak a hírek, hogy a zongora nem javítható, így elszállítják.

És akkor ez olyan, mintha megint a rossz győzött volna. Mert nemcsak egy zongoráról van szó. Arról is, hogy lehet szépet találni az életben, hogy jóleső érzés volt végre önzetlen kezdeményezést látni. Mint „A remény rabjai” című filmben, amikor felcsendül a börtön udvarán Mozart zenéje. Ez a zongora a jövőről is szólt. Arról, hogy milyen országban szeretnénk élni.

Ezért azt javasoljuk, indítsunk civil kezdeményezést, hogy visszakerüljön ide egy zongora.

Gyűjtsük össze az ehhez és a térfigyelő kamerákhoz szükséges forrást. Mert ezzel azt is megmutatjuk, hogy nem hagyjuk magunkat. Hogy nem engedünk a céltalan rombolásnak. S talán egyszer olyan világ lesz itthon, hogy a kihelyezett zongora fölül leszerelhetjük a biztonsági kamerákat…

CÖF-CÖKA vezetősége

Kérjük, hogy adományaikat a következő bankszámlaszámra juttassák el:
Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány

Unicredit Bank 10918001-00000064-35950004
Közlemény: zongora
Az adományokat elkülönítve kezeljük.

Kiemelt kép: Illusztráció/Pixabay

CÖF-CÖKA: Mert nem csak egy zongora… — Civilek Infó

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!