Memorandum

Kijelentjük, hogy tiszteletben tartjuk a szomszédságunkban élő nemzetek jogait és a jelenlegi határokat. De ezúton is jelezzük a világnak, hogy Európa szívében egy ország, Magyarország ma is erkölcsi jóvátételre vár. Az egységes Európai Uniónak kötelessége az erkölcsi jóvátétel kimondása, és ezzel a magyar nemzet lelkének meggyógyítása.
 
Itt és most tisztelettel adózunk mindazon hazafiaknak és közösségeknek, akik erős lélekkel, példamutató kitartással és tűréssel óvták identitásukat, és vallották meg a magyar nemzethez való ragaszkodásukat az anyaország határain túl.

Mindenki, aki nyelvében, kultúrájában és szívében magyar, legyen egységes, összetartozó nemzetünk állampolgára. Szomszédjainknak is javát szolgálja, ha az államaikban élő magyar kisebbség a nemzetközi jog rendelkezései szerint megvalósíthatja a nyelvi, kulturális és területi autonómiát.
 
Európa jövője és a nemzetek közötti béke záloga az Unió kezében van!
 
Felolvasva és jóváhagyva 2010. június 4-én,  a nemzeti összetartozás napján Budapesten megtartott, a KÉSZ és a CÖF által szervezett megemlékezés résztvevői által.

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!