Meghívó – Győrság, Kiáltó-hegy

A dicsőséges pozsonyi csata 1110 éves évfordulóján emlékmű avatás és koncert.
2017. június 11. vasárnap, 17.30 óra

Az eseményen felszólal:
Dr. Ifj. Lomnici Zoltán
CÖF-CÖKA Jogi kabinet vezető

További információ:
facebook.com/polgarsag.gyorsag

Szoboravatás Csík-koncerttel a győrsági Kiáltó-hegyen – fotók

A helyi Polgárság Civil Egyesület a magyarok keleti frank sereg felett aratott győzelmével végződött pozsonyi csata 1110. évfordulója alkalmából avatott szobrot az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával a győrsági Kiáltó-hegyen vasárnap. Az alkotást Kiss Péter győri képzőművész készítette.

Az ünnepségen Dunst Eszter, a civil szervezet elnöke hangsúlyozta, hogy a 907-es ütközet a honfoglalás lezárását, a magyarság végleges Kárpát-medencei megtelepedését jelentette. Az avatóbeszédet a Civil Összefogás Fórum képviseletében ifj. Lomnici Zoltán tartotta. Ő arra utalva, hogy Pozsony már Szlovákiában található, azt mondta, hogy magyar az, akinek fáj Trianon.

Hozzátette: ez a szobor összeköti a felvidéki és az itteni magyarságot. Utalt a 2004-es kettős állampolgárságról szóló népszavazásra, amikor a baloldal a nem szavazatra buzdított, s úgy fogalmazott: „nem lehet és nem is fogjuk megtagadni a külhoni magyarokat”, és soha többet nem hagyják, hogy a nemzetet megosszák. A programot a Csík zenekar és a Rackajam ingyenes koncertje zárta.

http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/szoboravatas_csik-koncerttel_a_gyorsagi_kialto-hegyen_-_fotok/2522277/

Az emlékmű avatóról szóló fotókat itt:  https://civilosszefogas.hu/galeria/ vagy a képgalériánkban tekinthetik meg.

 

 

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!