Meghívó

Kihelyezett Civil Akadémia – Miskolc, Tudomány és Technika Háza (Görgey A. u. 5)
2019. január 31-én 17.30 óra
Téma: Az EU civiljeinek együttes ereje
Vendégeink:
Dr. Csizmadia László a CÖF-CÖKA elnöke
Dr. ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a CÖF szóvivője
Dr. Zétényi Zsolt ügyvéd

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni az alábbi linken lehet:
https://goo.gl/forms/LloKhfU183vHwzFG3

Civil Akadémia Miskolcon

Alexandr Iszajevics Szolzsenyicin, Nobel díjasként immáron a szabad világban, Londonban 1976-ban tartott előadásában így fogalmazott: „A legveszélyesebb, hogy a Nyugat elvesztette veszélyérzetét, még azt sem veszi észre, honnan érkezik viharsebesen a fenyegetés, a bolygó más helyére képzelik, és arrafelé szegezik csenevész tegezük nyilait. A legveszélyesebb, hogy a Nyugatban már nincs akarat, hogy megvédje önmagát. Mi, elnyomott oroszok és elnyomott kelet-európaiak fájdalommal szemléljük Európa katasztrofális meggyengülését. Szenvedésünk tapasztalatát kínáljuk, szeretnénk, ha elfogadnák, ne kelljen olyan mérhetetlen árat fizetni halállal, rabsággal, mint amire mi kényszerültünk. A Nyugat társadalma azonban elveti a figyelmeztető szavakat”.

Döbbenetes, hogy ezek a szavak napjainkban is érvényesek. Sőt, 1976-ban Szolzsenyicin még megbocsátóan fogalmaz: elvesztette veszélyérzetét Európa – mondja -, mintha csak figyelmetlenségről, véletlenről lenne szó. Azóta tudjuk, hogy tudatosan rombolták erejét, kultúráját, identitását, amely végül oda vezetett, hogy, szintén Szolzsenyicinnel élve: „a XX. század ……összes fő bűntettét az isteni magaslatokat nélkülöző emberi tudat gyarlóságai határozták meg.” És most, Európa urai éppen annak a vallásnak követői előtt tárják szélesre Európa kapuit, amely egyeduralomra tör, amint a kommunizmus és a fasizmus is tette.

Az ellenálló képesség tudatos gyöngítésére vonatkozó tervekről az az Oriana Fallaci – aki keresztény ateistának vallva magát, rendületlenül kiállt és harcolt a szó nemes értelmében a keresztény Európáért – lebbentette fel a fátylat, amely tervek az 1970-es évekre már határozatokban nyertek legitimációt, és amelyek „előkészítik a szabad mozgásteret az arab munkások számára, akik Európába érkeznek majd, valamint biztosítják számukra az alapvető, az adott nemzet polgárait megillető jogokat”. Ő idéz a Strasbourgi Határozatból: „szükséges biztosítani a bevándorlók és családjaik számára a megfelelő lehetőséget vallásuk és az arab kultúrájuk gyakorlásához”. Ezután „szükséges megteremteni a sajtó és a média egyéb ágazatai által a kedvező klímát a bevándorlók és családjaik számára”. Összegezve: „Az olyan elidegeníthetetlen jogok mellett, amilyen a vallásuk és a szokásaik gyakorlása, valamint a származási országukkal való szoros kapcsolat, az a jog is megilleti őket, hogy behozzák a kultúrájukat Európába, vagyis hirdethetik és terjeszthetik.” Ezt tervezték 1974-ben, mára Ny-Európa szinte elveszett, a stratégák jól dolgoztak. Pedig voltak, akik felhívták a veszélyre a figyelmet. Az európai társadalmak azonban a kényelembe süppedve nem törődtek a figyelmeztetéssel.

Következésképpen, most már a 24. órában vagyunk. Európa politikus-elitje az égető sorskérdés, például a klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak csökkentése helyett, az identitásunkat adó keresztény/zsidó kultúra megőrzése helyett a minden más vallást elvető iszlám követőinek betelepítésén serénykedik. Ennek a politikának a feladását csak egy Európa-szintű civil együttműködés kényszerítheti ki. A CÖF által kezdeményezett együttműködés megvalósulni látszik, a Civil Együttműködési Tanácsban elért eredményekről és tervekről számolnak be vendégeink, 2019. január 31-én 17,30 órakor a Tudomány és Technika Házában.

 

 

 

 

 

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!