Megdöbbenve halottam, hogy tiltakoznak – Pálffyné Nagy Julianna

Tisztelt Dr. Csizmadia László Úr!

Tisztelt Dr.  Bencze Izabella Asszony!

Ma délben megdöbbenéssel hallottam a rádióban, hogy Nagy Imre unkokája és Maléter Pál felesége és még néhányan tiltakoznak az estére tervezett ünnepség ellen. Nagyon sajnálom, hogy az említettek elfeledkeznek arról, hogy milyen évfordulók is vannak ezen a napon.

1. Nagy Imre és mártírtársainak kivégzése, ami valóbam megrázó, szomorú ünnep. Ennek megfeleőek voltak a megemlékezések a délelőtt folyamán.

2. Nagy Imre és mártírtársainak újratemetése a Hőrök terén 1989-ben, Orbán Viktor miniszterelnök úr ott elmondott hihetetlenül bátor beszéde, ami reménnyel töltött el bennünket, és örültünk, hogy van egy ilyen csodálatos fiatal ember, aki ki meri mondani több millió magyar titkolt vágyát és követelését, nevezetesen, hogy az orosz csapatok vonuljanak ki Magyarországról. Ez a nap szomorú volt, mivel tragédiára emlékeztünk, de magában hordozta a reményt, a gyökeres változás reményét is.

3. Ezen a napon hagyta el az utolsó orosz katona Magyarország területét, amit kimondhatatlan örömünnep, amit a Demszky éra alatt csak elmismásoltak, Budapesti búcsúnak címeztek, és nem hagyták hogy az ország azt ünnepelje, ami valóban megtörtént: a függetlenség kivívását. Akkor is volt valami majálishoz hasonló ünnep a Hősök terén. De emlékszem, amikor megkérdeztek egy ott „majálisozó” fiatal nőt arról, mit is ünnepelünk ma, bizony nem tudta megmondani.

Ennek tükrében fel kellene szólítani a tiltakozókat, hogy hagyják végre megünnepelni az ország függetlenségét!!! Nem tehet róla senki, hogy a két évforduló egy napra esik. Este a Hősök terén nem a mártírokra, hanem az ország valódi „felszabadulására” (de sokszor ünnepeltették ezt velünk hazúg módon) szeretnénk emlékezni. Mi innen Debrecenből csak remélni szeretnénk, hogy a pestiek örülnek ennek az eseménynek és a fiatalok átérzik a fontosságát.

Nagyon jó lenne ha valaki a médiában is tisztázná az ünnepeket, Úgy gondolom, hogy az emlékezés a mártírokra méltó és kegyeletteljes volt. Semmiképp nem hasonlítahtó 1849 október 6-hoz, hisz nem volt olyan év, amikor október 6-án az osztrákok önként elhagyták volna Magyarországot!!!

Annak reményében, hogy valaki felszólal és megvilágítja a tiltakozás álságos, mégy mindig kommunista voltát.

Szívélye üdvözlettel

Pálffyné Nagy Julianna

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!