Magyarnak lenni…

(2019.02.25.,9:00)

Kihelyezett akadémia Zalaegerszegen újszerű megvilágításban


Dr. Bencze Izabella előadása nem szokványos megközelítésben boncolgatta a témát.

A Civil Összefogás Fórum, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a Szellemi Honvédők Közössége rendezésében tartották február 22-én, pénteken Zalaegerszegen a Városi Hangverseny – és Kiállítóteremben a Magyarnak lenni című kihelyezett akadémiát.
Jakabffy Lenke, a Civil Összefogás Fórum helyi vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd Vigh László országgyűlési képviselő mondott rövid bevezetőt.
– Ki kell állnunk a ránk jellemző értékrendért, a kereszténységünkért hangsúlyozta. A miniszteri biztos megemlítette, hogy a legutóbbi frakcióülésen Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője felolvasott egy Mátyás király által a pápához írt levelet, amelyben az uralkodó arról panaszkodott, hogy nem biztos, hogy Magyarországon a kereszténységet meg tudjuk védeni, annyi támadás ér bennünket. Most is ez történik. Megemlítette, hogy New York államban elfogadtak egy törvényt, amelynek értelmében a gyermek születése napjáig abortuszt lehet végrehajtani. A mi kultúránk egészen más!
– Segítséget kérek önöktől – mondta befejezésül. Május 26-án mozdítsák meg mindazt a keresztény, konzervatív erőt, aki fontos, hogy megjelenjen a választáson.
Dr. Bencze Izabella Magyarnak lenni című előadása különleges élményt jelentett.  Nem a szokványos megközelítésben hallhattunk a témáról. A jogásznő felhasználta a legújabb kutatási eredményeket.
– Az epigenetika vagy sejtemlékezet számtalan érdekes példával illusztrálva új élményt adott. A psziché hajlamos a komfortérzetre. Ebben nincs semmi újdonság, de a manipulálási és befolyásolási technikák már vadonatújak – mondta.
A jogásznő idézte a ’48-49-es időszak svájci miniszterelnökének kérdését és egyben válaszát is.
„Mi az a magyar nemzet? Ezek mindig is lázadók voltak, akiket meg kell semmisíteni, egyszer és mindenkorra ártalmatlanná kell tenni!”
Ez az egész magyar történelemre igaz, mindig is igyekeztek bennünket ártalmatlanná tenni. Most is ez történik. Újabb Trianon szindróma következik.
Dr. Bencze Izabella beszélt a globalizmusról, a megfoghatatlan háttérhatalomról, a hét család uralmáról.

Nincs lehetőség teljes körűen idézni az előadást. Érdekes példákat hallhattunk a nyelvi relativizmusról a legújabb kutatási eredményeket felhasználva. A történelmi visszautalásokban eddig kevésbé ismert eseményeket is megosztott velünk az előadó.
„Magyarnak lenni nem származás, hanem vállalás dolga.” – idézte Illyés Gyulát a jogásznő.
„Annyira vagyok horvát, mint amennyire magyar!” – ezt Zrínyi Miklós, a szigetvári hős mondta.
De mostani példát is hozhatunk. Gyorskorcsolyázó olimpiai bajnokaink, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang magyarnak tekintik magukat. Most sem mindegy, hogy melyik oldalra állunk. Május 26-án fel kell használnunk az utolsó lehetőségünket arra, hogy megőrizzük nemzeti identitásunkat.
Befejezésül kérdésekre, megjegyzésekre válaszolt dr. Bencze Izabella.

Samu László

Forrás: http://www.zalatajkiado.hu/online_cikk/magyarnak-lenni.html?fbclid=IwAR3cjcSWOVGCVfpx3ROldZ6icXMmTA4UVQ70cDD6UXHVjz97twoiqk0py-I

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!