Magyar Nemzeti Emlékirat – Berkesi Gyula Gábor

Tisztelt Vezetőség!

Most, 100 évvel az első nagy világégést megelőző időkre emlékezve, furcsán érzem magam! Akkor minden nagyhatalom hivatalos gyászt hirdetett a terroristák által meggyilkolt trónörökös és felesége iránt, majd elkezdődött a monarchia, ugyanezen nagyhatalmak általi lejáratása, azaz a háborús hangulat mesterséges szítása.

Most, hasonló hangulatkeltést tapasztalok,- világméretűt- Oroszország ellen! Közben Palesztinában, a Szent Földön, ezrével lövik a gyerekeket is!

Az egyik helyen embargót alkalmazunk, a másik helyen önmérséklésre hívunk fel.

Még az is elhangzik, hogy Izrael, mint „Dávid” küzd, „Góliát” ellen! -Enyhe túlzás!

Az Ószövetségi történet sem vitézi cselekedetről tudósít, csak annyiban hasonlít, hogy sem ott, sem most, nem azonos fegyverekkel folyt és folyik a küzdelem. -A lényeg és a tény: MA PALESZTINÁBAN népirtás történik!

Sajnálattal kell megállapítanom, hogy a keresztény felekezetek az imádságra való felhíváson kívül semmit nem tettek és tesznek, hogy a következő „világégést” megakadályozzák! Nem nevezik meg a sötétség hatalmát, az ördögatya fiait! Nem volt kiközösítés, nem helyeztek átok alá személyeket, államokat!

Napnál világosabb, hogy nekünk magyaroknak, megint nincs barátunk! Érdekünk viszont van! Egyrészt ki kell maradnunk a konfliktusból, úgy katonailag, mint gazdaságilag!

Ugyanakkor A kárpátaljai magyarok életkörülményeiért, létükért felelősség terhel mindannyiunkat, főleg kormányunkat.

A mai Ukrajna határai a közeljövőben változni fognak! Vajon a keleti részek megbízhatatlan eredetű lakossága, majd Kárpátaljára telepítetik!? A jövő fegyveres konfliktusában elűzött magyarok helyébe?

Vajon az Oroszország megregulázása okán meghozott gazdasági megszorítások következtében, az ellenlépések eredményeként tönkremenő magyar gazdálkodók vagyonát, földjét kik fogják megszerezni?

Sok kérdést lehet még felvetni, de jelen levelemnek ez nem lehet célja! Minden Békemeneten, családommal, barátaimmal résztvettünk. A CÖF-CÖKA és Szellemi Honvédelmi Mozgalom minden tagjának, most, az imádságon túlmenően is, hangját kell hallatnia. Történészeknek, jogászoknak, papoknak kellene most összefognia egy magyar nemzeti emlékirat megfogalmazására és mielőbbi közreadására. Kormányunknak szintén nyilatkozni kell, gyorsan és nem szabad nagyhatalmi érdeknek meghódolni.

Tisztelettel: Berkesi Gyula Gábor

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!