Magyar Helsinki Bizottság

Tisztelt CÖF!

A Magyar Helsinki Bizottság az alábbi linken olvasható mondatai kényszerítettek blogolásra. Azt hiszem ők is megérdemelnének egy CÖF-ös tiltakozó levelet…(Remélem egyetértenek azzal amivel én kritizáltam az Alaptörvényünket gyalázókat.)

 

https://www.facebook.com/helsinkibizottsag/photos/a.148536888500904.23887.122159141138679/987252567962661/?type=3&fref=nf

 

A Magyar Helsinki Bizottság szándékosan félremagyaráz, ezért hazug az első és harmadik mondata. Menedékjogot az szerezhet M.o.on aki menedékkérelmet ad be a legális határátlépő helyeken és ezt a hatóság elfogadja. Aki viszont zöldhatáron illegális határsértő, az már eleve nem lehet menekülő, hanem betolakodó vándor – még ha csoportosan is teszi. Az EU jogrendjét sértő, nem tisztelő ember egyre nehezebben számíthat szánalomra, ha a segítséget követeli miközben azt nem becsüli.(Jól érzékelhető miként változik az átlag EU polgár migránsokról alkotott véleménye.) Országunkat körülvevő államok egyikében sem üldözik az EU-ba bevándorolni szándékozó migránsokat. Tehát nem menekülve kell megkeresniük a legális határátkelő helyeket, ahol jogkövető magatartással léphetnek M.o. területére.
A Bizottságuk mondatai a „felesleges locsogás”, melynek írója figyelmen kívül hagyja, mit jelent az hogy „kérelemre menedékjogot biztosít” miközben menedékkérőnek tekinti az illegális határsértőket, akiket kerítéssel próbál a kormány (a közzétett adatok alapján sikeresen) távol tartani.

Üdvözlettel H.P.

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!