Dr. Szanyi Tibor EP-képviselő Úr!

Olvastam a CÖF-nek Sargentinihez írt legutóbbi levelével kapcsolatos dörgölődző levelét, melyet Ms. — véleményem szerint — felkészületlen, felületes, lelkiismeretlen, felelőtlen, karrierista és hazug Sargentini EP-képviselőhöz intézett.

1./ Idős nyugdíjasként, aki meggyőződésből és nem anyagi előnyből, mint amint — véleményem szerint — Ön is teszi az EP-ben, szimpatizálok a CÖF-fel és magam módján támogatom is azt, szégyellem, hogy ilyen gátlástalanul megalkuvó magyar állampolgárok ülnek az EP-parlamentben mint Uraságod.

2./ Mi, akik itthon világosan és reálisan látunk és tapasztalunk, és több mint fél évszázados felnőtt társadalmi-politikai tapasztalattal is bírunk,  jól tudjuk, hogy a Sargentini koncepciós jelentés állításai hamisak, hazugok és számtalan csúsztatással terheltek illetőleg már régen nem aktuálisak. Ezért azt csak olyan emberek fogadhatták el és szavazhatták meg, akik vagy nem olvasták végig, vagy ha igen, akkor IQ-szintjük nem elegendő az abban foglaltak tárgyilagos értékelésére, vagy — mint ahogyan nem kizárhatóan Ön és négy magyar frakciótársa is — bármilyen itt nem részletezett egyéni érdekből készek voltak az egyébként felismert igazság ellen tanúskodni.

3./ Itt már régen nem igazságról, demokráciáról, EP-parlamenti jogosságról és következetességről, hanem arról van szó, hogy jöhetnek-e gátlástalanul illegális migránsok Európába vagy sem. De arra rettentően kíváncsi vagyok, hogy ha úgy alakulna — bár remélem, hogy erre sohasem fog sor kerülni — hogy igen, és éveken belül sok tízmillió IQátl=64 (lásd IQ-térkép) afrikai migráns árasztaná el Európát, az miért lenne jó Önnek, négy megtévedt EP-képviselő társának, itthoni családjának, barátainak, elvtársainak, polgártársainak stb.? S ha Ön is úgy gondolná, hogy mégsem lenne jó, akkor mi a nyavalyáért viselkednek úgy, mint a szellemi teljesítményben korlátozott beteg emberek?! Pláne Ön, Polgártárs, ún. doktor létére?

Sem nem tisztelettel, sem nem megbecsüléssel, sem nem üdvözlettel:

Egy, az ezeken a fejleményeken igen-igen sajnálkozó, de itteni életével

elégedett, a jelenlegi keresztyén-demokrata kormánnyal pedig minden eddiginél sokkal elégedettebb nyugdíjas:

 

N. S., dr.tech.
okl. gyémántdiplomás villamosmérnök
okl. irányítátechnikai szakmérnök
Eur. Ing.
c. főiskolai docens
okl. energetikus
rendszeres e.i.ü. műszaki szakértő
okl. vállalati tervező, könyvelő és statisztikus