Lengyelországban is dagad az Altus botrány

Mint ismeretes, a CÖF-CÖKA több éve együttműködik Lengyelország egyik legnagyobb civil szervezetével, a Gazeta Polska 450 klubjával.

Levelet kaptunk Ryszard Kapuściński elnök úrtól, amelyben az Altus Zrt-vel kapcsolatban kifejti:
„Ahogyan Ti is, mi is fel vagyunk háborodva az ügyön. Úgy, ahogy Ti, mi is úgy tartjuk, hogy az Európai Bizottság által – a magyar és lengyel fejlesztéspolitika és kohéziós alapok ellenőrzésére – megítélt pénzösszegeket Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció illegális támogatására lehet fordítani. Hálásak leszünk, amennyiben kinyilvánítjátok a nevünkben, hogy a Gazeta Polska Klubjai teljes mellszélességben támogatják a CÖF-CÖKA tiltakozását.”

Levelükben barátaink azt is közlik, hogy Lengyelországban reflektorfénybe állítják az Altus Zrt-vel kapcsolatos botrányt. Megküldték Ryszard Kapuscinski elnök úr a Gazeta Polskában megjelent témanyitó publikációját:

„Ryszard Kapuściński: KOMMUNISTA KONTROLL MAGYARORSZÁGRÓL

Botrány, hogy az egykori magyar miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc tulajdonában lévő Altus Zrt. megbízást kapott az Európai Bizottságtól, hogy ellenőrizze a lengyel fejlesztéspolitikát. Az audit költségvetése kb. 400.000 Euró. Érdemes emlékeztetni arra, hogy Gyurcsány kormányát akkor távolították el, amikor nyilvánosságra kerültek azok a hangfelvételek, amelyekből a magyarok megtudhatták, hogy „Hazudtunk reggel, délben meg este.” Az Altus vezérigazgatója Gyurcsány felesége, Dobrev Klára, akinek családja a bolgár kommunista államhatalom szolgálatában állt. A cég ugyanakkor arra is megbízást kapott, hogy Magyarország kohéziós alapjait is megvizsgálja. A magyar kormány határozottan ellenezte az Európai Bizottság döntését, emlékeztetve arra, hogy Gyurcsány Ferenc annak a Demokratikus koalíciónak a vezetője, amely nem mondott le posztkommunista eszméiről és célja a hatalom visszaszerzése. Aggodalomra ad okot, hogy a megítélt pénzösszegeket a párt illegális támogatására is fordíthatják. A tiltakozás kapcsán elhangzott az ígéret, hogy az Altus Zrt. nem fog több hasonló megbízást kapni az EB-tól. Remélem, hogy a lengyel kormány is hasonló határozottsággal fogja kifejezni tiltakozását a cég uniós pénzügyi támogatása kapcsán.”

A lengyel és magyar civilek együttműködő tiltakozása reméljük, megállítja a Gyurcsány Ferenc tulajdonában lévő cég és a vezetése alatt álló párt, az Európai Bizottság által neoliberális érdekek mentén történő álságos finanszírozását.

CÖF-CÖKA vezetősége

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!