Legyen vége az „itt a piros, hol a piros” játéknak!

A CÖF-CÖKA véleménye szerint Budapest főpolgármesterét az ellenzéki pártok vezetőszáron tartják. Megtehetik, mert ez az ember szaktudás és vezetői erények híján posztjára méltatlan. Politikai ambícióit munkaköri kötelessége elé helyezi.

Hozzá nem értését, emberi hiányosságait népes számú megélhetési pártpolitikus foglalkoztatásával kívánta pótolni. Az eredmény többévesregnálás után katasztrofális csődhelyzet.

Budapest és a naponta beutazó sok ezer állampolgár tűrhetetlennek tartja, hogy adóforintjaiból csak a közlekedési káoszt és az előző főpolgármester által előkészített beruházások elkésett torzóit kapja.

Karácsony Gergely utat tévesztett zuglói polgármesterként, főpolgármesterként, pártpolitikusként is, a népszerű kártyajátékból idézve betlizett. Volt pártja már alig jegyezhető, a fővárosi lakosság bizalmát súlyos mértékben elvesztette. Intézkedései sorra balul sülnek el.

Gyurcsány Ferenc nyomására a Városházát ellenzéki pártok aparátcsikjainak kifizetőhelyévé tette. Ahelyett, hogy a regnáló kormánnyal szakmai egyeztetéseket végezne, és a budapestiek örömére hasznos építkezéseket produkálna, elhanyagolta a közmű szolgáltatásokat, használhatatlanná tette a főváros közlekedését.

Szembefordul a választópolgárok kétharmadát képviselő kormánnyal, az ellenzéki pártokkal együtt azon dolgozik, hogy a magyar emberek ne kapják meg a jogosan járó eu-s támogatásokat. Kitartott brüsszeli megbízottjával, Jávor Benedekkel, továbbá Cseh Katalinnal, Gyurcsánynéval, Donát Annával azon lobbiznak, hogy a magyaroknak járó eu-s pénzek ne az államkasszába érkezzenek, hanem egyenesen az általuk preferált önkormányzatokhoz.

A korrupció melegágyait alakítanák ki, az európai uniós pénzekkel közvetlen korrumpált önkormányzatok hasonlóan működnének, mint a Soros-támogatással teletömött NGO-k és a dollárbaloldal.

Véget kell vetni ennek, az „itt a piros, hol a piros” tisztességtelen játéknak, a főváros és az ország kiárusításának.

2024-ben, egy év múlva, az önkormányzati választásokon a feje tetejéről a talpára állíthatjuk szeretett fővárosunkat. A rendszerváltás óta egyszer már sikerült. Tarlós István a pártpolitikai érdekek elé helyezte Budapest lakosságának szükségleteit. Óvta az adófizetők forintjait, építőberuházásokba fogott, a kivitelezőket a törvényi szabályozásnak megfelelően versenyeztette.

A beruházások szépítették a várost, nem sajnálta az erőt, ha a kormánnyal kellett szakmai vitákat folytatni. A kompromisszum mindig létrejött és soha nem torkollott politikai háborúba.

Ezt a bevált utat folytatni kell. A legegyszerűbb mód az lenne, ha Karácsony Gergely alkalmatlanságát tudomásul véve lemondana. Távozna oda, ahol károk okozására nincs mód, vagy esetleg a DK-ba.

Eljön az idő, amikor új főpolgármestert választhatunk, aki gondos gazdálkodással nem viszi csődbe Budapestet. Hazafias érzelmű, alkotó jelöltet javaslunk a FIDESZ-KDNP-nek, akinek nem az az első dolga, hogy birtokolt munkahelyét eladja úgy, hogy a mutyizó ellenzéki vezetőket kért fel az értékesítésre.

Őrizzük meg hagyományainkat, becsüljük meg műemlékeinket. Az új polgármester tűzze a zászlajára a Városháza újjáépítését, elevenítse fel Széchenyi István eszmeiségét. Gondoljon Kölcsey Ferenc szavaira „Hass, alkoss, gyarapíts”. Vigyen a Városházába nyílt szemléletet, vezetési kultúrát, az ország és Budapest lakosságának érdekeit tartva szem előtt.

CÖF-CÖKA elnöksége

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!