Közlemény

A Jobbik Facebookos rézfúvósai döbbenetükben elhallgatnak. Szembesülniük kellett a valósággal, hogy pártalapítványuk busásan támogatja a Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány álcivil szervezetet. Az Alapítvány vezetője a Magyar Idők újságírójának kérdésére köntörfalazó válaszokat adott, beismerte a pártalapítványi támogatást viszont letagadta, hogy az N1TV működtetéséért erkölcsi, adott esetben büntetőjogi felelősséggel is tartozik. Elővette a PC szöveget mondván ők nem szólnak bele a műsortervezésbe az N1TV azt csinál, amit akar, bár a munkatársai fizetését és költségeit az Alapítvány állja. A „hiszi a piszi” válaszban elhangzott, hogy 2015-ben 102,3 millió forint érkezett a Jobbik Párt Alapítványától, más kérdés hogy mi úgy gondoljuk, hogy nemcsak onnan. Az is biztos, hogy a KMA előretolt TV stábja kérdezni szeret, viszont gazdáik az egyenes válaszokat megtagadják.
A fennmaradt kérdések:

• Mivel magyarázható, hogy egy civil alapítvány kuratóriumának vezetője és tagjai egytől egyig profi jobbikos pártpolitikusok?
  • Külföldiektől kaptak-e pénzt, és ha igen kiktől?
  • Hullajtott-e Kovács Béla Péter-filléreket a KMA perselyébe?
  • Jutott–e támogatás a társaikat megtagadó gárdistáknak?
  • Kiknek nyújtott ösztöndíjat és anyagi támogatást „a civil alapítvány”?

Megjegyezzük, hogy a CÖF-CÖKA 2014-ben 20 illetve 2015-ben 40 millió forint alapítványi támogatást szerepeltetett nyilvános könyvelésében. Több TV-ben elhangzott kérdésre (pl. Hír TV) megerősítette a bírósági letétbe tett könyvelésének valódiságát.

Civil szervezetünk 2009 óta a néppártosodást segíti. A nemzet szuverenitását, identitását valamint a szubszidiaritást tekintjük megvédendő értéknek. Meggyőződésünk, hogy Magyarországon van működő és valódi néppárt. A Jobbik egy „copy” néppárt szervezésébe kezdett. Segítségül hívta az álcivil KMA-nak nevezett alapítványát és a parlamenti pártok alapítványai közül a legnagyobb támogatást biztosította részükre.

Az utánzás, mint tudjuk, értéktelen tulajdonság bár a bohóc iskolában tanítják, de a fellépő esetlenségét látva a nézőtéri kacagás soha nem maradhat el.

CÖF-CÖKA Vezetőség