Közlemény

A civil szervezetek támogatása

Vakvágányon az adófizetők pénzéből (közpénzekből) élő szocliberális pártok külföldről érkező pénzekkel manipuláló álcivil szervezeteket vontató gőzmozdonya. A kazán túlterhelése kisiklással is fenyegethet. Ajánlott a lassítás és a tények számbavétele.

Összehasonlítás három civil szervezet 2015-ös bírósági letétben helyezett mérleg adatai alapján:

Sorsz. Megnevezés TASZ Transparency
International
CÖKA
(CÖF)
1. Értékesítés árbevétele 1,1 millió Ft 4,1 millió Ft 0
2. Támogatások, adományok 232 millió Ft 113,5 millió Ft 55,1 millió Ft
3. Személyi jellegű ráfordítás 161,6 millió Ft 81,7 millió Ft 4,5 millió Ft
4. Vezető tisztségviselők 31 millió Ft 12,1 millió Ft 0
5. Anyag jellegű ráfordítás 54,9 millió Ft 43,1 millió Ft 41,2 millió Ft

Látható hogy a TASZ és a Transparency International munkatársai különös tekintettel a vezetőikre külföldi kenyéradóik jóvoltából jól megfizetve lubickolnak a biztos megélhetésben. Céljaikat, napi teendőiket eltartóik fogalmazzák meg. Csipegetés a letétbe tett szöveges mérlegükből: képviseletet nyújtanak – reméljük ingyenesen – stratégiai perekben újságíróknak (valószínűleg ez a segítség nem érinti a Magyar Hírlap és a Magyar Idők munkatársait). Gyakorlati megoldásokat mutatnak be internetezőknek, amelyekkel „on-line védelmezhetik önmagukat a kormányokkal szemben”.

A két példaként bemutatott szervezet cselekvései és adatai összecsengenek.

Az összes általuk követett nyilvános és titkos cél felsorolása fölösleges, mert cselekedeteikkel szinte kivétel nélkül a regnáló kormánytól kívánják úgymond megvédeni a civil szférát.

A közölt adatok ismeretében úgy érezzük, hogy nem kell kommentálni a szembe ötlő különbségeket.

A törvények betartása minden civil szervezet kötelessége. Ennek ellenőrzése során nem lehet kivételeket tenni. A külföldről érkező támogatások megfelelő vizsgálatok után felvethetik a regnáló kormány ellen irányuló politikai érdekeltségű hatalom megszerzésére irányuló törekvés segítését.

A CÖF-CÖKA támogatja pontos törvényi tényállás megfogalmazása után a civil szervezetek vezetőinek vagyon nyilatkozatára vonatkozó előírását. Ugyanakkor valljuk, hogy a külföldi pártok és ideológiai érdekeltségű szervezetek támogatása kizárandó (lásd: Soros alapítványok miként avatkoztak be anyagi támogatással az Amerikai elnökválasztásban Clintonné oldalán).

A CÖF- CÖKA 2015-ben majd 2016-ban pályázat alapján nyert támogatást a Szövetség a Polgári Magyarország Alapítványtól ezentúl a jövőben is csak magyar cégektől, vállalkozásoktól és polgároktól fogadunk be támogatásokat illetve adományokat.

A törvényi előírásoknak pénzügyi elszámolásaink maradéktalanul eleget tesznek, azokat bírósági letétbe helyeztük és honlapunkon éjjel-nappal olvashatóvá tettük..

Csizmadia László a CÖF – CÖKA elnöke

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!