Közlemény

Gallóné a tűzzel játszik, miközben a szülők szolidaritásáról beszél, az állam és az emberek napi biztonságos életében kíván káoszt teremteni.

A jogállamiság és a demokrácia kereteiben is elképzelhetetlen, hogy egy ágazati szakszervezet, jogosítványait túllépve, gyerekeinket maga elé tartva felszólítsa a dolgozó polgárokat 5 perces munkabeszüntetésre.

Ezután furcsa lenne, ha egyes pedagógusok, visszaélve a szülők és a tanulók kiszolgáltatottságával, a szerint osztályoznának, hogy ki csatlakozott a felhíváshoz, vagy ki nem?

A demokratikusan megválasztott, államot irányító rendszer kikezdése a szakmai ágazati szakszervezet álarca mögé bújtatva, felveti a politikai elfogultságot. A szülők egyre kevésbé titkolt kényszerítése az összehangolatlan követelésekhez történő csatlakozáshoz, a szakszervezeti és munkajogot meghaladóan akár büntetőjogi következményekkel is járhat.

Emlékezetbe idézzük a taxisblokádot, amikor is egy érdekcsoport, komoly gazdasági károkat okozva, egy időre megbénította a társadalom szokásos működését. Akkor a köztársasági elnök törvényi úton közkegyelmet gyakorolt, de a mostani egyértelmű jogszabályi környezetben erre kevés esély mutatkozik.

Az országos munkabeszüntetésre buzdítás nyomán a pedagógus szakszervezetek teljesen lelepleződtek, céljuk immár nem a jövő generáció oktatásának jobbá tétele, hanem politikai haszonszerzés joggal való visszaélés formájában.

CÖF-CÖKA vezetősége

Szerző
CÖKA

“Közlemény” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Ez a „konglomerátum” amely most ép’a pedagógusok többsége helyett,ill. a gyerekeket semmibevevő, csak és kizárólag a maguk politikai és az ezzel járó hatalmi,anyagi érdekeiket szemelőtt tartva munkálkodik a rend ellen. Mivel túl vagyok már a tanuló éveimen,emlékeztetnék arra,hogy a korosztályom gimnáziumi éveiben voltak olyan „gyorstalpalón” végzett /felkészületlen és buta/tanárok a jó hírű gimnáziumban, akiknél egyszerűen semmit nem tanultunk.A diákok véleménye a szülők panaszai miatt rövid úton el kényszerültek menni.Nos,most az az érzésünk,hogy azok leszármazottai hőbörögnek.A TANÁR,az igazi, a jól felkészült,nem a politika hadszinterén okoskodik,hanem az osztályteremben TANIT!S ha kell, leül tárgyalni a demokratikusan megválasztott kormány kinevezett alkalmazottjával,miniszterével,kizárólag a tanulók érdekében! Olyan szakszervezetet kell választani amelyik nem kötődik egyik párthoz sem és az képviselje a tanárok érdekeit.Nulla politika!!

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!